O nouă tranșă de vaccinuri Moderna ajunge în România

Joi, 28 Octombrie 2021, 16:01
162
O nouă tranșă de vaccinuri produse de Moderna sosește în România, informează CNCAV, într-un comunicat. Cantitatea livrată constă în 355.200 doze de vaccin. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse mâine în București pe cale terestră.


Dozele vor fi depozitate la Compania Națională „Unifarm” SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Depozitul Companiei Naționale „Unifarm” SA este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Potrivit Realitatea.net, până în prezent, 2.827.200 de doze Moderna au fost recepționate, iar 803.157 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.


În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.4726 secunde