Percheziții la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu! Sunt vizate contracte de achiziții

268
Percheziții la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu! Sunt vizate contracte de achiziții - a69bf384a0545ddcb23b5a608fbcc56d-1664523010.jpg
26 de percheziții au avut loc pe 29 septembrie 2022 la Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, la sediul unor firme și la domiciliile unor persoane fizice.

Perchezițiile la firme și patronii români au fost făcute de DNA – Secția a II-a de combatere a infracțiunilor de corupție și asimilate corupție, iar militarii americani au fost vizați de anchetatori americani.

Ar fi vorba de suspiciuni de corupție (comisioane pentru acordarea de contracte de achiziții) și abuz în serviciu.


Ce spune DNA
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 29 septembrie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, s-au efectuat 26 de percheziții domiciliare în câteva zeci de locații reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea autorităților judiciare SUA.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2869 secunde