Pericolele aspirinei. Experții trag un semnal de alarmă

611
Pericolele aspirinei. Experții trag un semnal de alarmă - aspirina-1653215439.jpg
Aspirina dăunează mai mult decât ajută, avertizează experţii. Milioane de americani iau aspirină pentru a preveni un prim atac de cord sau un accident vascular cerebal, potrivit Antena3.ro


Timp de trei decenii, United States Preventive Services Task Force, un grup de experţi independenţi şi influenţi, a analizat dovezile din ce în ce mai numeroase privind utilizarea aspirinei pentru prevenirea primelor atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale.

Luna trecută, a emis cele mai recente recomandări privind utilizarea aspirinei, primele din ultimii şase ani. Grupul de experţi i-a avertizat pe adulţii de peste 60 de ani să nu înceapă un regim de aspirină pentru prevenirea primară, potrivit New York Tmes.

„Aceasta cauzează posibile prejudicii grave", în special, un risc crescut de sângerare internă, a declarat Dr. John Wong, membru al grupului de lucru. „Iar aceste prejudicii sunt mai mari decât am crezut în 2016".


Dr. Wong este medic de îngrijire primară şi director ştiinţific interimar la Centrul Medical Tufts din Boston. Sângerarea în cauză apare de obicei în tractul gastrointestinal, dar poate include şi sângerări cerebrale şi accidente vasculare cerebrale hemoragice. Deşi riscurile sunt scăzute, sângerările majore au apărut la 1% sau mai puţin dintre persoanele în vârstă care au luat aspirină în studiile din 2018, acestea cresc odată cu vârsta.

Pentru persoanele de peste 60 de ani, conform ghidurilor grupului de lucru, sau 70 de ani, conform recomandărilor cardiologilor, riscurile de a începe administrarea de aspirină depăşesc acum beneficiile.


Articole pe aceeași temă

Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Cât rău și cât bine face aspirina
Pagina a fost generata in 0.787 secunde