Perioadele de muncă ale românilor și dreptul la pensie vor fi recunoscute și în Statele Unite. Guvernul a aprobat proiectul

490
Perioadele de muncă ale românilor și dreptul la pensie vor fi recunoscute și în Statele Unite. Guvernul a aprobat proiectul - mihai-constantin-1718288998.jpg

Articole de la același autor

După intrarea în vigoare a acordului, va fi posibilă valorificarea perioadelor lucrate, atât în România, cât şi în SUA
Guvernul a aprobat joi, prin hotărâre, recunoaşterea reciprocă între România şi SUA a perioadelor de muncă şi a dreptului la pensie între cetăţenii celor două state, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, potrivit agerpres.ro.


El a adăugat că, potrivit datelor obţinute pe canale diplomatice, în SUA sunt înregistrate aproximativ 500.000 de persoane de origine română, adăugând că e foarte posibil ca numărul să fie unul mult mai mare.


„Şi acest mecanism (...) care capătă astăzi o nouă componentă sperăm să-i încurajeze pe cetăţenii celor două state să-şi notifice instituţiile care gestionează asigurările sociale pentru a putea beneficia de contribuţiile plătite, la vârsta pensionării", a declarat Constantin.


Totodată, acesta a menţionat că în privinţa lucrătorilor detaşaţi, prin acelaşi act normativ, s-a stabilit exceptarea reciprocă a acestora de la plata contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate prin sistemul naţional al statului unde sunt detaşaţi.


„Documentul va intra în vigoare în prima zi a celei de-a patra luni de la data ultimei Note în care statele îşi notifică reciproc prin canale diplomatice îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea în vigoare", a detaliat purtătorul de cuvânt al Executivului.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3059 secunde