Preşedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT. Se va discuta despre situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO

235
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat CSAT. Se va discuta despre situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO - klausiohannis-1643174080.jpg
Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), pentru miercuri de la ora 13.00 la Palatul Cotroceni, la care va participa şi premierul Nicolae Ciucă. Pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.Conform sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei sunt incluse subiecte referitoare la: Situaţia de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre şi pe Flancul Estic al NATO; Măsuri privind dezvoltarea capacităţilor de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate şi creşterea rezilienţei.

Presedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, vinerea trecută cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, pentru a discuta situaţia de securitate de pe Flancul Estic al NATO. Ministerul rus de Externe a afirmat că între garanţiile pe care Rusia le cere Occidentului pentru securitatea sa se află o retragere a forţelor NATO din România şi Bulgaria, relatează Reuters, citată de News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe a respins ca fiind inoportune şi lipsite de orice fundament declaraţiile ministerului de Externe al Federaţiei Ruse privind prezenţa militară aliată pe Flancul Estic al NATO.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3034 secunde