Prima țară care a introdus carantina obligatorie împotriva variolei maimuțelor

869
Prima țară care a introdus carantina obligatorie împotriva variolei maimuțelor - alerta-1653238971.jpg
Belgia a devenit prima țară care a introdus o carantină obligatorie de 21 de zile împotriva variolei maimuțelor - deoarece 14 țări confirmă acum focarele bolii virale și medicii avertizează asupra unei „creșteri semnificative” a cazurilor din Regatul Unit.


Cei care contractează virusul vor trebui acum să se autoizoleze timp de trei săptămâni, au spus autoritățile belgiene din sănătate, după ce au fost înregistrate trei cazuri în țară.

Infecțiile, dintre care prima a fost înregistrată vineri, sunt toate legate de un festival din orașul-port Anvers.

Acesta vine în momentul în care medicii au avertizat că Regatul Unit se confruntă cu o creștere „semnificativă” a infecțiilor, iar răspunsul guvernului este „critic” în limitarea răspândirii acesteia.


Dr. Claire Dewsnap, președintele Asociației Britanice pentru Sănătate Sexuală și HIV, a mai spus că focarul ar putea avea un „impact masiv” asupra accesului la serviciile de sănătate sexuală în Marea Britanie.

Sajid Javid a dezvăluit ieri că alți 11 britanici au fost testați pozitiv pentru virus, ducând numărul total la 20.

Cazurile includ un copil britanic aflat în prezent într-o stare critică la un spital din Londra, în timp ce alte 100 de infecții au fost înregistrate în Europa.

Dr. Dewsnap a declarat pentru Sky News: „Răspunsul nostru este cu adevărat critic aici.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6864 secunde