Proiectul pieței urbane din fața Gării Constanța, în atenția comisiilor de urbanism și estetică

267
Proiectul pieței urbane din fața Gării Constanța, în atenția comisiilor de urbanism și estetică - xpiataurbana-1670239507.JPG
Miercuri, 7 decembrie, urmează să se întrunească Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului – Comisia tehnică de estetică urbană, de la nivelul Primăriei Constanța, pentru a analiza o serie de proiecte privind dezvoltarea urbei de la malul mării. Printre proiectele ce vor fi studiate se află și Planul Urbanistic Zonal privind amenajarea spațiului din fața Gării Constanța, mai precis a pieței urbane. Inițiator este Confort Urban SRL, iar demersul este în prezent la etapa consultării publice.

Consultarea publică este un pas spre transformarea completă a zonei de aproximativ 44.300 mp, ce va cuprinde parcare la sol și supraetajată, piste pentru bicicliști, zone de așteptare acoperite pentru pietoni și centru comercial – sunt câteva dintre viitoarele dotări ale Pieței Urbane Gara Constanța. Pentru realizarea acestora, se are în vedere exproprietarea terenurilor private din arealul vizat.

„În cadrul obiectivului de investiții se propune demolarea clădirilor cu caracter provizoriu și temporar existente și reamenajarea zonei urbane pietonale și carosabile, precum și amenajarea unei zone din Parcul Gării, pentru a realiza o Piață Urbană a Gării Constanța, care să beneficieze de o identitate arhitecturală și funcțională. Proiectul propune crearea de facilități de circulație și transport urban, organizarea funcțională și estetică a spațiilor pietonale în raport cu spațiile de circulație și transport urban, crearea de stații de autobuze și autocare dotate cu echipamente de ultimă generație pentru încărcarea autovehiculelor electrice de transport urban, cu peroane și zone de așteptare acoperite și/sau umbrite pentru populația ce utilizează sistemele de transport în comun, crearea de zone amenajate pentru parcarea autoturismelor pentru călători/navești sau transportatori, cu posibilitatea parcării pe perioade lungi atât în parcarea amenajată la sol cât și în parcarea supraetajată, crearea de zone de așteptare și relaxare, de comerț și de circulație pietonală, loisir și nu în ultimul rând, crearea unei imagini reprezentative pentru fațada clădirii de interes municipal, Gara Constanța, prin intervenții minore din punct de vedere constructiv, dar majore din punct de vedere stilistic arhitectural”, se precizează în documentația proiectului. De menționat că administrația publică locală își propune să facă exproprieri în zonă, pentru realizarea pieței urbane. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5402 secunde