Protestele halatelor albe se mută în curtea spitalelor

199
Protestele halatelor albe se mută în curtea spitalelor - x-proteste-1709126035.jpg

Articole de la același autor

Protestele Federației „Solidaritatea Sanitară” din România sunt departe de a se încheia. Ba dimpotrivă, acestea vor continua cu o nouă acțiune, respectiv pichetarea unităților sanitare, care se va desfășura joi, 29 februarie. Protestul programat pentru această zi se va derula în intervalul orar 12.00 - 12.30, în timpul pauzei de masă, fără întreruperea activității unităților. Potrivit sindicaliştilor, acest protest este un alt semnal de avertizare a guvernanților, un fel de repetiție pentru grevă, spun ei, care indică apropierea momentului declanșării grevei generale.

Astfel, toți angajații din unitățile sanitare publice care participă la aceste forme de protest susțin revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară”, care au drept referință de bază respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale cu inflația, continuă cu solicitarea unei creșteri a veniturilor salariale reale (a puterii de cumpărare a acestora) și cu necesitatea unei distribuții echitabile a creșterilor salariale, care să includă creșterea proporțională a recompensei salariale pentru asumarea unor riscuri prin lucrul în condiții de muncă deosebit de periculoase, vătămătoare, grele, deosebite etc.

Precizăm că acțiunile de protest organizate în ultima lună au fost determinate de oferta insuficientă a Guvernului, făcută la întâlnirea comună cu cele două federații reprezentative din Sănătate din 25 ianuarie 2024, respectiv o creștere a anvelopei salariilor de bază cu 20% pentru anul 2024. De asemenea, protestele sunt motivate și de refuzul guvernanților de a onora angajamentele asumate față de reprezentanții federației în anul anterior, cel mai important fiind adoptarea unei noi legi a salarizării, în forma negociată cu partenerii sociali.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9232 secunde