Protestul salariaţilor din Casele Judeţene de Pensii se suspendă, după ce sindicaliştii au discutat cu premierul

552
Protestul salariaţilor din Casele Judeţene de Pensii se suspendă, după ce sindicaliştii au discutat cu premierul - img20231115wa000511700039558-1701276403.jpg
Protestul salariaţilor din Casele Judeţene de Pensii se suspendă, după ce sindicaliştii au convenit cu premierul şi miniştrii Muncii şi Finanţelor alinierea salariilor la cele ale angajaţilor din Casa Naţională de Pensii.


„Astăzi, reprezentanţii Blocului Naţional Sindical împreună cu reprezentanţii angajaţilor din Casa Naţională de Pensii Publice au avut o întâlnire cu prim-ministrul României, Ion Marcel Ciolacu alături de ministrul Finanţelor, Ion Marcel Boloş şi ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, pe tema protestului angajaţilor din sistemul de pensii. În urma discuţiilor avute s-a ajuns la un acord în ceea ce priveşte alinierea salarizării angajaţilor din Casele Judeţene de Pensii la nivelul Casei Naţionale de Pensii Publice”, a transmis, miercuri seară, BNS, într-un comunicat de presă.


Sursa citată de news.ro a precizat că rezolvarea situaţiei va duce la creşteri cuprinse între 330 lei şi 1.500 lei net pentru aproximativ 3.000 de salariaţi.


„Veniturile acestora ar urma să fie majorate de la 1 ianuarie 2024. Această soluţie va fi inclusă într-o Ordonanţă de Urgenţă. Astfel, cele două părţi au stabilit ca luni, 04 decembrie 2023, să aibă loc o nouă întâlnire de lucru la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale pentru definitivarea actului normativ ce urmează a fi adoptat de Guvern”, au mai transmis sindicaliştii.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3949 secunde