Se schimbă proba practică a examenului pentru permisul auto? Nou proiect de lege depus în Parlament

358
Se schimbă proba practică a examenului pentru permisul auto? Nou proiect de lege depus în Parlament - examen-1664971764.jpg
Se schimbă proba practică a examenului pentru permisul auto? Un nou proiect de lege inițiat de UDMR propune schimbări în felul în care se va da proba practică pentru obținerea permisului de conducere, potrivit Gândul


Astfel, proba practică a examenului pentru obținerea permisului auto ar putea fi susținută și cu examinatori autorizați, nu doar cu ofițeri și agenți de poliție.


”Prezentul proiect de lege a fost necesar deoarece Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) nu poate efectua examenele în ritmul necesar din cauza lipsei de personal, iar, astfel, candidații trebuie să aștepte luni de zile pentru a obține o programare la proba practică, necesară pentru obținerea permisului de conducere. Inițiativa noastră are ca scop transparentizarea actualului sistem de reglementare și facilitarea procedurilor administrative pentru obținerea permisului de conducere”, a declarat inițiatorul proiectului, Benedek Zakariás.


De asemenea, noul proiect de lege vrea să introducă posibilitatea ca, pe lângă polițiști, să poată fi examinator la proba de traseu și un examinator auto. Această nouă ”meserie” poate fi realizată de orice persoană care are permis de conducere de cel puțin 3 ani și care obține o autorizație de examinator auto.


Pagina a fost generata in 0.1967 secunde