Se scumpesc asigurările obligatorii din luna noiembrie. Cu cât va creşte preţul

453
Se scumpesc asigurările obligatorii din luna noiembrie. Cu cât va creşte preţul - 75e26ae6c7d747febbd17830a528fa6f-1695146439.jpg
Vremea extremă şi catastofele naturale din alte ţări ne scumpesc poliţele de asigurare pentru case. Riscurile de producere a unor evenimente neprevăzute sunt tot mai mari, aşa că firmele de asigurare vor să aibă fonduri suplimentare pentru a acoperi daunele. Şi, evident, vor cere mai mulţi bani de la clienţi. Asigurările obligatorii se scumpesc din noiembrie dar nici cele facultative nu scapă de majorări de preţuri.


Toţi cei care au o casă trebuie să pregătească mai mulţi bani pe asigurare.
Este vorba despre acele poliţe care acoperă riscul de cutremur, inundaţii sau alunecări de teren. Dacă acum poliţa este 100 de lei, din noiembrie devine 130 de lei.
Nici asigurările facultative n-au scăpat de scumpiri. Spre exemplu, pentru o locuinţă din Ilfov, unde suma asigurată este de o sută de mii de euro, plăteam anul trecut o poliţă de 98 de euro. Acum a ajuns 110 euro, potrivit observatornews.ro


Marius Constantinescu, broker de asigurări: “Companiile de asigurări şi-au ajustat tarifele odată cu inflaţia, pentru că în cazul unui eveniment major asigurătorul trebuie să aducă construcţia la starea iniţială. Pleacă, în primul rând, de la suma asigurată. Se ajutează cu judeţul unde avem amplasată acea locuinţă, anul construcţiei, numărul de membri. Şi inflaţia”.


Presiune pun şi evenimentele majore care se tot petrec în ultima vreme, nu doar în România, ci în toată lumea. Cutremure, inundaţii, alunecări de teren sau diverse catastrofe.
Sergiu Costache, expert asigurări: “Creşterea numărului de catastrofe şi a valorii asigurate de către asigurători şi reasigurători va creşte şi preţul reasigurării. Preţul reasigurării este legat de numărul de catastrofe. Companiile de asigurare, pentru partea de riscuri catastrofale, e posibil să plătească mai mulţi bani.”


Marius Constantinescu, broker de asigurări: “Dacă se modifică riscul şi fenomenele meteo extreme se vor intensifica, cu siguranţă, asigurătorii vor ajusta tarifele astfel încât să-şi poată acoperi cheltuielile date de posibilele daune”.


Peste 1,6 milioane de români încheie în fiecare an o asigurare facultative.
Dintre aceştia, câteva sute de mii sunt obligaţi de bănci să o facă, atunci când merg să ia un credit. Dar, chiar şi aşa, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană la numărul de imobile asigurate. Doar 20%.


Sergiu Costache, expert asigurări: “Asigurarea este obligatorie. Dar nu există penalizări pentru că nu te asiguri”.
Preţurile asiguărilor facultative încep de la câteva zeci de euro şi ajung până la câteva sute de euro. Asigurarea facultativă acoperă riscurile de bază, precum incendiu sau explozie în locuinţă, dar ne protejează şi bunurile care s-ar putea distruge sau despăgubirile câtre un vecin, căruia i-am produs o pagubă.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2156 secunde