SITUAȚIE GRAVĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA! Operații amânate, inclusiv CEZARIENELE, din cauza lipsei unui medicament anestezic

4049
8
SITUAȚIE GRAVĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN CONSTANȚA! Operații amânate, inclusiv CEZARIENELE, din cauza lipsei unui medicament anestezic - img20220924wa0024-1664015078.jpg
La acest moment, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța nu mai poate opera decât cazurile grave, ce necesită intervenții chirurgicale de urgență, din cauza stocurilor reduse de Neostigmină, un medicament folosit în cazul operațiilor în care se recurge la folosirea anesteziei generale. Acesta are rolul de a debloca contracția musculară după anestezie. 


Practic, neostigmina acţionează prin blocarea acţiunii unei enzime în organism, care întrerupe transmiterea impulsului nervos la nivelul muşchiului. Prin oprirea acţiunii acestei enzime, Neostigmina poate determina creşterea forţei musculare, dar numai în anumite afecţiuni.


Directorul SCJU, Ionuț Cornel Ionescu a declarat pentru „Cuget liber” că nu este vorba decât de o problemă a producătorului cu acest medicament. 


„Până la momentul în care vom primi comenzile pe care  trebuie să le onoreze producătorul și distribuitorul, stocul pe care îl avem în spital, îl ținem numai pentru situațiile de urgență. Medicii ginecologi sunt foarte supărați, întrucât ei își programau operațiile de cezariană și au observat că nu mai au cum să le facă, în condiţiile în care atunci când erau de gardă îşi programau mai multe intervenții de acest gen. Ca urmare, toate operațiile care nu reprezintă urgențe majore au fost amânate pentru o perioadă de timp, sperăm nu prea mult. Problema nu este întâlnită numai la Constanța, ci la nivelul întregii țări. Situația se cunoaște inclusiv la Ministerul Sănătății, la Agenția Națională a Medicamentului. Noi sperăm ca situația să nu dureze mai mult de câteva zile, pentru că altfel ne blocăm în ritmul acesta. Cu stocul pe care îl avem acum, dacă efectuam toate operațiile programate, în 2-3 zile le terminam și rămâneam fără. Mai avem o variantă de rezervă și în acest sens am discutat cu spitalele din Medgidia, Mangalia, mai au și ei stocuri, iar în caz de urgență, ne vor ajuta”, a precizat managerul. 


De precizat că în țara noastră, medicamentul Neostigmina este produs de o singură firmă, care a anunțat că a fost nevoită să sisteze producția din cauza obținerii unui rezultat în afara specificației aprobate în cadrul programului de studii de stabilitate pe termen lung.
Iată ce spune firma producătoare despre această situaţie: "În urma obținerii unui rezultat în afara specificației aprobate în cadrul programului de studii de stabilitate pe termen lung, am fost nevoiți să sistăm fabricația produsului, până la identificarea cauzei acestei neconformități. Investigația a relevat faptul că este nevoie de o modificare tehnică a procesului de fabricație, fapt ce impune depunerea unei variații la dosarul produsului. Întrucât înțelegem impactul major avut de indisponibilitatea temporară a produsului, am decis să fabricăm două serii de produs utilizând procesul actual de fabricație. Acestea ar putea acoperi nevoile pieței pe un interval de aproximativ trei luni și jumătate”.


Comentează știrea

Nem értek románul
26 septembrie
Timpitii

CT-98-ENA

catre Politia Locala Constanta
26 septembrie
Rahatul de Spalatorie

Dragii mei, chiar sinteti imbecili ? Uitati-va si aici in poza. Vedeti la Mărioara Măracinaru,Direcţia Tehnologia Informaţiei şi Relaţii Publice,Serviciul Centrul de Informare Pentru Cetăţeni . " Referitor la reclamatiile anterioare nr. [ 112345 din 04.09.2017 ] si [ 113958 din 22.09.2017]." [3 sept. 2018] si Camelia Arghiropol Direcția Tehnologia Informației și Relații Publice,Serviciul Centrul de Informare Pentru Cetățeni. " Date suplimentare referitor la reclamatia anteriora [144924/3.09.2018] si sesizarile conexe [ 112345 din 04.09.2017 ] si [ 113958 din 22.09.2017]." si Mariana Vislă Direcția Tehnologia Informației și Relații Publice,Serviciul Centrul de Informare Pentru Cetățeni "Revin cu date suplimentare in legatura cu sesizarea de baza [144924/3.09.2018] si sesizarile conexe conexe [149446 din 10.09.2018], [ 112345 din 04.09.2017 ] , [ 113958 din 22.09.2017].". Pai cu vine asta, Doamna trebuie sa ocoleasca mereu rotile nespalate ? Vine de la cumparaturi, are greutati in ambele manute. Furnicuta familiei. Nici nu conteaza de ce e cu botul riioas asa. Acolo nu trebuia autorizatie in primul rind, TROTUARUL e pt. PIETONI. Si acuma intuitiv astepata la mozolit cu carpa imputita.

catre Politia Locala Constanta
26 septembrie
Test de evaluare a competentelor

Subiect: Din imaginea prezenta pe foaia de examen sa se gaseasca toate cheile surogat. Magician : Cei cu buna credinta, sa inceapa cu identificarea numarului de infractiuni, partile vatamate, infractorii si sanctiunile pe care legea romana le prevede. Folositi algoritmul de asistenta al proiectarii cheilor semantice pt. a obtine un rezultat remarcabil. Atentie: Costel este supervizor sef !

Dragul Fanus (ref. Irina cu XI Economia)
26 septembrie
Pa-Pa, alt Director

"Managementul fara cap e ca musca fara plan", simplu si clar. Cam asa e si conducerea pe acolo. Cum adica nu am gasit, nu este, nu mai au ? Iar repetatiune: Statistica cu extensie => Previziune-Programare, XX ultimul etaj pe stinga la nave.

26 septembrie

26 septembrie

26 septembrie

Pagina a fost generata in 0.3383 secunde