Sorin Grindeanu anunță achiziția de trenuri electrice care pot atinge 200 km/h și ilustează cu poze din Elveția

164
Sorin Grindeanu anunță achiziția de trenuri electrice care pot atinge 200 km/h și ilustează cu poze din Elveția - sorin-1660572650.jpg
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat achiziţia a 20 de trenuri electrice care vor putea atinge 200 de kilometri la oră, în valoare de 180 de milioane de euro. În România nu există linii unde trenurile pot atinge 200 km/h și, probabil, nici nu vor exista mai devreme de 20 de ani, spune asociația, care îl acuză pe Grindeanu că "se laudă pe persoană fizică folosind poze din Elveția", potriviut Realitatea.net


Asociaţia Pro Infrastructură reacționează după ce Grindeanu a anunțat achiziția de trenuri electrice care pot circula cu 200 km/h.

"Domnule ministru, unde anume vor circula trenurile cu 200 km/h? Din seria "să ne facem imagine cu infrastructura și materialul rulant", ministrul Grindeanu se laudă pe persoană fizică folosind poze din Elveția că o instituție a statului (ARF) a trimis "spre SICAP" o licitație de rame electrice care pot atinge 200 km/h și indică rutele pe care vor fi puse.

Pe porțiuni lungi din aceste trasee viteza maximă este sub 100 km/h!

În România nu există linii unde trenurile pot atinge 200 km/h și, probabil, nici nu vor exista mai devreme de 20 de ani. Viteza maximă a trenurilor autohtone este 160 km/h, pe aproximativ 170 km din cei 225 km de pe București-Constanța", afirmă reprezentanții Asociaţiei Pro Infrastructură.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7086 secunde