Trotuarele din mai multe zone din oraș, în curs de modernizare

228
Trotuarele din mai multe zone din oraș, în curs de modernizare - x-trotuare-1-1679919700.jpeg
Trotuarele din mai multe cartiere constănţene sunt reabilitate, la acest moment. Astfel, echipele Confort Urban intervin săptămâna aceasta asupra părții pietonale în următoarele zone: pe strada Munteniei din cartierul Tomis I, sectorul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și blocul LS6 au loc ample lucrări de reconfigurare a trotuarelor, a locurilor de parcare și de recondiționare a suprafeței carosabile. Tot aici se montează borduri noi, iar suprafețele noilor trotuare sunt consolidate prin așternerea unui strat de piatră, în etapa premergătoare stratului final.

Pe strada Bogdan Petriceicu Hașdeu, tronsonul cuprins între străzile Poporului și Farului, se refac suprafețele pietonale, iar trotuarele sunt decapate, se înlocuiesc bordurile și se stabilizează terenul cu piatră. De asemenea, pe străzile Fulgerului, Andrei Mureșanu și Barbu Ştefănescu Delavrancea din cartierul Coiciu se intervine asupra suprafețelor pietonale. După ce au fost decapate total trotuarele, terenul a fost consolidat și au fost înlocuite vechile borduri deteriorate.

Potrivit Primăriei Constanţa, în cartierul Poarta 6, pe strada Zefirului, se construiesc noi trotuare care vor delimita parcarea ce va lua locul garajelor demolate, în timp ce pe bulevardul Mamaia se lucrează la reamenajarea suprafeței pietonale pe tronsonul cuprins între strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie. În această zonă se reconfigurează acest tronson prin refacerea scuarului median, unde este spațiul verde, se refac trotuarele prin înlocuirea bordurilor, se montează pavele noi și sunt amenajate casete pentru spații verzi.

De asemenea, scările de acces spre plaja Modern, din zona de esplanadă de pe strada Mircea cel Bătrân, sunt recondiționate prin adăugarea unor confecții metalice după care se va așterne armătura din beton, iar pe strada Mihai Eminescu se refac trotuarele și se construiesc casete pentru spații verzi unde vor fi plantați arbori și arbuști ornamentali.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4533 secunde