X

Val de cutremure în România, în doar câteva ore

218
Val de cutremure în România, în doar câteva ore - cutremure-1695546862.jpg
Două cutremure s-au produs în zona seismică Vrancea în numai câteva ore. Primul seism s-a produs sâmbătă seară, la ora 21:51:09, în timp ce al doilea s-a produs duminică dimineață, la ora 5:18:49.


Primul seism a avut magnitudinea de 3,8, la adâncimea de 88,6km și s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47km V de Focşani, 62km N de Buzău, 65km E de Sfântu-Gheorghe, 75km E de Braşov, 92km NE de Ploieşti.


Cel de la ora 5.18 a avut magnitudinea de 2,2 și s-a produs la adâncimea de 88,4 km.


Un al treilea cutremur, s-a produs duminică dimineață la ora 08:01:00 (ora locală a României) s-a produs în Oltenia, Gorj și a avut magnitudinea de 2.0, fiind la o adâncime de 11.4km.


Cutremurul s-a resimțit în oraşele: Târgu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Deva și Reșita.


În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.


Ce trebuie să faci în caz de cutremur


Clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieşire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole.
Pentru orice eventualitate, trebuie prevenită rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieşirea din clădire, utilizând o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un scaun (taburet) ori alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărţi groase, etc.).


Dacă la ieşire uşile sunt blocate, trebuie să se acţioneze fără panică pentru deblocarea acestora. Dacă uşile nu pot fi deblocate, se recomandă spargerea geamului, curăţirea ramei şi a zonei de cioburi, utilizând un scaun, o vază, etc. şi evacuarea prin golul astfel creat.


În cazul în care, în urma unui cutremur sunt persoane rănite, acestea trebuie să fie eliberate din locurile unde au rămas prinse și trebuie să li se acorde primul ajutor.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5607 secunde