Vine iarna în România!? Anunțul momentului făcut de meteorologi. Când începe ninsoarea?

472
Vine iarna în România!? Anunțul momentului făcut de meteorologi. Când începe ninsoarea? - iarna-1664728501.jpg
Potrivit celor mai recente prognoze meteo, România va avea parte de o iarnă destul de blândă cu temperaturi care vor depăși media ultimilor ani. Iată cum va fi vremea în această iarnă, potrivit Capital


Potrivit celor mai recente prognoze meteo realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu și de Serviciul Meteorologic al Regatului Unit, România va avea parte de o iarnă destul de blândă cu temperaturi care vor depăși media ultimilor ani. Totodată, se estimează că cea mai mare parte a Europei va avea mai puține ninsori decât în mod normal.

În ce privește ninsorile din România, există condiții pentru a se înregistra ninsori din ianuarie până în aprilie, dar cu slabe șanse în noiembrie și decembrie.

Așadar, în lunile noiembrie și decembrie, temperaturile vor fi cu un grad și jumătate mai ridicate decât media valorilor perioadei, dar fluctuațiile de temperatură vor face acest lucru insesizabil pentru oameni.


Vremea în luna decembrie

Țara noastră va avea în luna decembrie o temperatură medie care va oscila între 3,8°C și -2,6°C.

„Ne așteptăm la un strat mai mic de zăpadă, în majoritatea țării, excepție făcând sud-vestul țării unde ne asteptam la valori normale. Ne așteptăm ca temperaturile să fie peste medie la nivelul întregii țării, ușor mai ridicate, ceea ce favorizează formarea de precipitații sub formă lichidă”, a declarat cercetătorul științific George Gârbacea.


Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2452 secunde