Germania promite o ofensivă a reconstrucţiei în Ucraina

915
Germania promite o ofensivă a reconstrucţiei în Ucraina - 1-1687339764.jpg
Şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock, a anunţat, miercuri, 21 iunie, la Londra, o „ofensivă a reconstrucţiei” în Ucraina, ca o contrapondere la agresiunea Rusiei, informează agenţia DPA.

Conform unui comunicat al Ministerului britanic de Externe, la scurt timp înaintea începerii Conferinţei pentru Refacerea Ucrainei, Baerbock a apreciat că reconstrucţia acestei ţări va fi „o problemă enormă”.

„Doar în 2022, Ucraina a pierdut 29% din Produsul Intern Brut, cu o inflaţie care s-a ridicat la 27%”, a spus reprezentanta guvernului de la Berlin.

Banca Mondială estimează că reconstrucţia Ucrainei va costa peste 400 de miliarde de dolari în următorul deceniu.

În prezent, Germania oferă „noi ajutoare umanitare uriaşe familiilor afectate cel mai grav de distrugeri, inundaţii şi strămutări”, a spus ministrul, adăugând că, pe termen mediu, obiectivul este sprijinul pentru asigurarea finanţării, iar pe termen lung, procesul de aderare a Ucrainei la UE va pune bazele unei economii ucrainene durabile şi prospere.

„Ajutorul Germaniei este de nezdruncinat azi, mâine şi poimâine. Deoarece pentru o pace durabilă nu este suficient ca Ucraina să câştige războiul - dorim să devină o parte a proiectului de pace şi prosperitate în Europa”, a mai declarat Baerbock.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.366 secunde