Israel-Hamas. Mii de persoane protestează în Yemen împotriva operaţiunii conduse de SUA în Marea Roşie

2449
Israel-Hamas. Mii de persoane protestează în Yemen împotriva operaţiunii conduse de SUA în Marea Roşie - c3020c720e6c4faa9149cbe66c797299-1703268806.jpg
Susţinători ai rebelilor houthi din Yemen, care au revendicat responsabilitatea pentru o serie de atacuri asupra navelor în Marea Roşie, au ieşit în stradă vineri în mai multe oraşe pentru a protesta împotriva unei alianţe multinaţionale conduse de Statele Unite pentru a proteja comerţul în Marea Roşie, informează agenţia DPA.


Mii de persoane loiale houthi s-au adunat în capitala Sanaa a Yemenului, condusă de rebeli, exprimându-şi sprijinul pentru gruparea sprijinită de Iran împotriva SUA şi poziţiei israeliene.


Mitingul a fost organizat sub deviza "Coaliţia pentru a proteja navele israeliene nu ne terorizează". Protestatarii au scandat sloganuri precum "Orice navă care se apropie, o vom lovi", potrivit canalului de televiziune pro-houthi al-Mesirah.


Un miting similar a avut loc la Saada, un fief al houthi din nordul Yemenului.


Protestele au fost organizate la câteva zile după ce liderul rebelilor, Abdel-Malek al-Houthi, a declarat că gruparea sa va continua atacurile asupra navelor proprietăţi israeliene sau a celor care se îndreaptă către porturile din Israel.


El a descris operaţiunea condusă de SUA în Marea Roşie drept o acţiune ce vizează să transforme zona într-un câmp de luptă.


Operaţiunea Prosperity Guardian, care a fost iniţiată de SUA, urmăreşte sporirea prezenţei militare internaţionale în Marea Roşie în urma atacurilor cu rachete şi drone din partea houthi asupra transporturilor comerciale.


Houthi atacă transportul maritim pe care îl consideră a fi legat de Israel, ca parte a eforturilor de a sprijini Hamas în Fâşia Gaza.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0668 secunde