Preşedintele Zelenski: „Aderarea Ucrainei la NATO va consolida alianţa”

905
Preşedintele Zelenski: „Aderarea Ucrainei la NATO va consolida alianţa” - 1-1686816900.jpg
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut din nou ca ţara sa să adere rapid la NATO, pe fundalul războiului de agresiune iniţiat de Rusia, informează agenţia DPA. El a spus că a discutat cu preşedintele polonez Andrzej Duda despre summitul NATO de la Vilnius, din iulie.

„Acesta este momentul exact în care presupunerile ruseşti că cineva din NATO încă se teme de Rusia trebuie să fie complet spulberate”, a declarat preşedintele Ucrainei într-un discurs video. „Astfel de ipoteze alimentează ambiţiile agresive ale Rusiei. Trebuie şi putem să le neutralizăm”, a subliniat şeful statului ucrainean.

Aderarea Ucrainei la NATO va consolida organizaţia, a explicat Volodimir Zelenski. El a vorbit şi despre pregătirile pentru o conferinţă dedicată reconstrucţiei Ucrainei ce va fi găzduită de Londra, adăugând că grija sa este să reconstruiască fiecare ruină.

„Când ruinele dispar, nu doar agresorul pierde, ci însăşi ideea de agresiune”, a explicat Zelenski.

El a criticat din nou lipsa aplicării sancţiunilor împotriva Rusiei, atrăgând atenţia asupra unui atac cu rachete ruseşti care a vizat oraşul-port Odessa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3434 secunde