X

Război Israel-Hamas / Manifestaţii în Cisiordania şi în ţările arabe în sprijinul palestinienilor

3162
Război Israel-Hamas / Manifestaţii în Cisiordania şi în ţările arabe în sprijinul palestinienilor - cnbc-1698472763.jpeg
Mii de persoane au manifestat din nou în Cisiordania ocupată şi în mai multe ţări arabe în sprijinul palestinienilor din Fâşia Gaza, bombardată de Israel după atacul Hamas din 7 octombrie, relatează AFP.
"Eliberaţi Gaza!", au scandat sute de palestinieni la Ramallah, purtând steaguri ale Hamas, dar şi ale altor mişcări palestiniene.

Pe 7 octombrie, comandouri ale Hamas s-au infiltrat în sudul Israelului din Fâşia Gaza, pe care o controlează, lansând un atac sângeros împotriva civililor de o amploare şi o violenţă fără precedent de la crearea statului Israel, în 1948. Peste 1.400 de persoane au fost ucise, în majoritate civili, în ziua atacului, potrivit autorităţilor.

În represalii, Israelul a declarat un război pentru "anihilarea" Hamas, bombardând fără încetare teritoriul asediat. Peste 7.300 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucişi, potrivit Ministerului Sănătăţii al mişcării islamiste palestiniene.


foto: CNBC


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6681 secunde