Rușii au lansat un nou atac lângă granița României. Ploaie de drone asupra porturilor ucrainene Izmail și Reni

1126
Rușii au lansat un nou atac lângă granița României. Ploaie de drone asupra porturilor ucrainene Izmail și Reni - rusii-au-lansat-1692172700.jpeg

Articole de la același autor

Explozii au avut loc marți spre miercuri în porturile ucrainene Izmail și Reni aflate pe Dunăre, a anunțat agenția de presă rusă TASS, citând publicația ucraineană Strana.


Totodată, forțele aeriene ucrainene au declarat, miercuri, că un grup mare de drone ale armatei ruse a vizat gurile Dunării şi s-a îndreptat spre portul fluvial Izmail, aflat în apropiere de graniţa cu România, informează Reuters.


Grupurile de social media au raportat că au auzit tiruri ale sistemelor de apărare aeriană în zona din apropierea a două porturi dunărene - Izmail şi Reni.


Guvernatorul regiunii sudice Odesa, Oleh Kiper, le-a cerut locuitorilor din districtul Izmail, în jurul orei 1:30, să se pună la adăpost, dar a anulat alerta de raid aerian o oră mai târziu.


Prin porturile ucrainene de pe Dunăre erau transportate un sfert din exporturile de cereale înainte ca Rusia să se retragă din acordul susţinut de ONU care asigura un transport sigur pe Marea Neagră. De atunci, porturile Izmail şi Reni au devenit principala rută de ieşire, cerealele fiind trimise pe barje către portul Constanţa pentru a fi expediate mai departe.
Un atac rusesc asupra portului Izmail a dus la creşterea preţurilor mondiale ale alimentelor la începutul lunii august, notează News.ro.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.2227 secunde