Parcul auto din România, în creștere! Infrastructura rutieră, deficitară

3506
Parcul auto din România, în creștere! Infrastructura rutieră, deficitară - ddd-1579862601.jpg
Parcul auto din România a crescut la peste 8,2 milioane vehicule în 2018, însă infrastructura rutieră nu ține pasul, se arată în cel mai recent studiu PwC Digital Auto Report, citat de Agerpres. Consultanții companiei atrag atenția, de asemenea, și asupra faptului că municipiul București se află de mai mulți ani în topul celor mai congestionate orașe din Europa, iar nivelul particulelor din aer este dublu față de cel maxim recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. În context, Pwc recomandă soluții noi de transport precum car sharing sau ride hailing.

"Parcul auto din România a crescut cu 7,4% în 2018 conform datelor oficiale, la peste 8,2 milioane vehicule, dar infrastructura rutieră nu ține pasul. Spre exemplu, București, cu circa 1,4 milioane de autoturisme înmatriculate oficial, la care se adaugă cele în tranzit, este de mulți ani în topul celor mai congestionate orașe din Europa, iar nivelul particulelor în suspensie din aer este dublu față de cel maxim recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. În acest context, sunt necesare soluții noi de transport, o variantă fiind modelele de proprietate alternative, precum abonamentul, închirierea, car sharing, ride hailing, ride sharing și micro mobility', a declarat Daniel Anghel, partener și liderul serviciilor fiscale și juridice, PwC România, într-un comunicat.

Pe de altă parte, estimările pentru Europa arată că parcul auto va crește cu 1,4% până în anul 2025, după care se va reduce cu 5,4% până în 2030, ca urmare a dezvoltării platformelor de mobilitate de tipul Uber, Clever sau Bolt dar și a modalităților de proprietate alternative, potrivit studiului citat.

Parcul auto al Europei va ajunge la 273 milioane mașini în 2025, de la 269 milioane mașini în acest an, după care se va reduce până în 2030.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.483 secunde