X
X
Mai multe ştiri online:

Știe cineva ceva de mașina din imagine? A fost un proiect Dacia

Ştire online publicată Miercuri, 30 Octombrie 2019. Autor: Sorin MIHALACHE
Despre Dacia Extase, astăzi a rămas o amintire în mințile pasionaților de auto.

A fost un proiect cu care uzina de la Mioveni a încercat să rupă gura târgului, imediat după Revoluție, când urmau să vină americanii, iar noi, românii, doream să demonstrăm că putem construi ceva occidental.

Un model hibrid, având la bază o Dacie 1410, cu câteva elemente suplimentare care azi par hilare. De altfel, proiectul n-a avut succes, s-au fabricat doar 7 exemplare (sunt voci care susțin că ar fi fost de fapt doar 4!).

Sunt colecționari interesați de Dacia Extase și întreabă dacă a supraviețuit cumva vreun exemplar, dacă se mai știe ceva despre mașina din imagine.

Se pare că ultimul exemplar ar fi fost dus la Remat acum 8 ani, dar de aici informațiile sunt confuze, vorbindu-se că, de fapt, mașina nu ar fi fost tăiată. Ar fi într-adevăr o mare surpriză să vezi Dacia Extase restaurată, pe șoselele din România.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Auto

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31470 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3934 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1473 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1258 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2741 secunde