Video 450 de polițiști, 200 de autospeciale și 15 aparate radar au acționat în minivacanța de Paște

992
450 de polițiști, 200 de autospeciale și 15 aparate radar au acționat în minivacanța de Paște - ipj-constanta-minivacanta-de-pas-1715094907.jpg
În perioada 1 – 6 mai, polițiștii au acționat pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, astfel încât minivacanța prilejuită de ziua de 1 Mai și Sărbătoarea Paștelui să se desfășoare în siguranță.


În această perioadă, în mediul urban și rural, precum și pe litoralul Mării Negre, au acționat zilnic aproximativ 450 de polițiști din structurile operative, folosind peste 200 de autospeciale și aproximativ 15 aparate radar, pentru prevenirea producerii oricăror evenimente ce ar putea afecta siguranța cetăţenilor.


Polițiștii au acționat cu precădere în zona lăcașurilor de cult, în noaptea de Înviere, precum și în zonele de agrement, dar și pe principalele artere de circulație.


De asemenea, a fost asigurată intervenția la evenimentele semnalate prin S.N.U.A.U. 112.


Astfel, în această perioadă, polițiștii au desfășurat 317 acțiuni pentru menținerea ordinii și liniștii publice, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise.


În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 1.075 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 690.000 de lei.


De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării 145 de permise de conducere, au fost retrase 73 de certificate de înmatriculare și au fost constatate 53 de infracțiuni la regimul circulației rutiere.


Totodată, au fost luate două măsuri preventive și au fost depistate șapte persoane date în urmărire.


În ceea ce privește traficul și consumul de droguri, amintim că, la data de 4 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au prins în flagrant delict un cetățean care ar fi deținut, în scopul comercializării, droguri de mare risc.


La data de 5 mai a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, au documentat activitatea infracțională a două persoane (o femeie de cetățenie străină și un cetățean român), bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.


Persoanele în cauză au fost depistate în zona porților de acces, respectiv în incinta unui festival care s-a desfășurat, în această perioadă, în stațiunea Mamaia.


Față de acestea, instanța de judecată a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3058 secunde