X
X
Mai multe ştiri online:

A murit un pilot de legendă. Nu și-a abandonat pasagerii, luați ostateci de teroriști!

Ştire online publicată Miercuri, 27 Martie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Pilotul zborului Air France Tel Aviv-Paris deturnat în 1976, Michel Bacos, care a rămas cu toți pasagerii evrei până la eliberarea acestora la Entebbe, în Uganda, de către comandouri israeliene, a decedat la vârstă de 95 de ani, la Nisa, în sudul-estul Franței, a anunțat, astăzi fiul lui, informează agenția AFP, consultată de Agerpres.

Acest fost comandant de bord de la Air France, gaullist în cadrul Forțelor Franceze Libere în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, locuia pe Coasta de Azur alături de soția lui, de peste 30 de ani.

"El a refuzat să părăsească avionul și a convins echipajul său să rămână cu pasagerii evrei, care au fost separați de alți pasageri de către teroriști germani din Fracțiunea Armatei Roșii. Luarea de ostatici s-a încheiat în final cu bine, datorită unei intervenții incredibile a unor comandouri israeliene în Uganda", a amintit fiul pilotului.

Atacatorii, doi palestinieni din Frontul Popular de Eliberare a Palestinei și doi militanți de extremă stânga din Fracțiunea Armatei Roșii, au deturnat zborul spre Benghazi, Libia, înainte de a se îndrepta spre Entebbe. Ei amenințau să arunce în aer avionul dacă 53 de palestinieni sau simpatizanți deținuți în mai multe țări nu erau eliberați.

"Comandoul terorist a eliberat o mare parte a ostaticilor, refuzând totodată să elibereze 106 dintre ei, israelieni sau de origine evreiască. Michel Bacos a refuzat, alături de alți 11 membri ai echipajului, să fie eliberat și a rămas cu ostaticii. El a refuzat să-și abandoneze pasagerii și aceasta cu un mare risc pentru viața sa. El a rămas cu ei, până la eliberarea lor", a amintit primarul orașului Nisa, Christian Estrosi, aducând un omagiu pilotului.

În noaptea de 3 spre 4 iulie, după șase zile de la luarea ostaticilor, comandouri de elită israeliene au întreprins o operațiune spectaculoasă pe aeroportul din Entebbe. Trei ostatici, un ofițer israelian (fratele viitorului premier Benjamin Netanyahu), precum și 20 de soldați ugandezi au fost uciși în asalt. Șapte dintre cei care i-au luat pe oameni ostatici au fost uciși.

Distribuie :

Epoleţi de azur

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31434 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3840 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1438 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1247 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.279 secunde