EXPLOZIE ÎN APROPIEREA ROMÂNIEI / Premierul şi preşedintele condamnă atacurile aeriene ale forțelor armate ruse

1706
EXPLOZIE ÎN APROPIEREA ROMÂNIEI / Premierul şi preşedintele condamnă atacurile aeriene ale forțelor armate ruse - 0001ma5ji-1690192478.jpg
Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, condamnă ferm atacurile aeriene ale forțelor armate ruse asupra țintelor civile și, totodată, asupra infrastructurii critice din Ucraina.


”Aceste acțiuni continuă seria atacurilor aeriene ale forțelor armate ruse asupra obiectivelor civile din regiunea Odesa, intensificate după decizia unilaterală a Federației Ruse de a-și suspenda participarea la Inițiativa privind Cerealele la Marea Neagră. Facem apel la Federația Rusă să înceteze atacurile aeriene asupra infrastructurii portuare ucrainene.

Țintirea obiectivelor de infrastructură portuară reprezintă încă o dovadă a intenției Federației Ruse de a submina exporturile de cereale ucrainene către piețele globale, deteriorând grav securitatea alimentară mondială și punând astfel în pericol numeroase persoane.
 

Deteriorarea securității alimentare la nivel global reprezintă una dintre multiplele consecințele ale războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. România va continua să sprijine Ucraina în vederea identificării de soluții practice pentru continuarea exporturilor de cereale suplimentare către piețele globale”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.Preşedintele Klaus Iohannis condamnă "ferm" recentele atacuri ale Rusiei împotriva Ucrainei, pe Dunăre, în apropierea graniţei cu România.

"Condamn ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii ucrainene civile de pe Dunăre, care este foarte aproape de România. Această escaladare, care a avut loc recent, prezintă un risc serios în ceea ce priveşte securitatea la Marea Neagră. De asemenea, afectează tranzitul cerealelor din Ucraina în viitorul apropiat şi implicit securitatea alimentară la nivel global", a transmis şeful statului, luni, pe Twitter.

Un atac rusesc cu drone a lovit o infrastructură portuară ucraineană în regiunea Odesa (sud) şi a distrus un hangar cu grâne, a comunicat luni Comandamentul operaţional ucrainean din sudul ţării "Pivden", citat de AFP, în timp ce purtătoarea de cuvânt a acestui comandament, Natalia Gumeniuk, a afirmat că inamicul a vizat în special porturile din partea ucraineană a Dunării, considerate drept căi alternative pentru transportul de cereale ucrainene, potrivit Unian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2717 secunde