X

MAE: Convorbire telefonică a ministrului de Externe cu omologul saudit

2762
MAE: Convorbire telefonică a ministrului de Externe cu omologul saudit - 39525049772499305633467466102266-1698303069.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a avut o convorbire telefonică cu omologul din Regatul Arabiei Saudite, Alteţa Sa Regală Prinţul Faisal bin Farhan Al-Saud, cei doi interlocutori având un schimb de opinii privind situaţia de securitate din Israel şi Fâşia Gaza şi riscul de escaladare a conflictului în regiune.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe, în cadrul discuţiei au fost abordate, printre altele, necesitatea protejării tuturor civililor, evacuarea în siguranţă a cetăţenilor străini din Fâşia Gaza şi eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor. Totodată, a fost subliniată importanţa acţiunii umanitare în sprijinul populaţiei palestiniene din Fâşia Gaza.

"În perspectivă, şefii celor două diplomaţii au convenit cu privire la necesitatea intensificării eforturilor diplomatice, inclusiv în cadrul iniţiativei trilaterale UE-Regatul Arabiei Saudite-Liga Statelor Arabe, cu scopul obţinerii unei păci cuprinzătoare în regiunea Orientului Mijlociu", informează MAE.

Convorbirea a oferit şi prilejul unei evaluări a perspectivelor de consolidare a dialogului bilateral, prin valorificarea oportunităţilor comune în plan politic şi sectorial, se mai menţionează în comunicat.


Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe/facebook.com


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5558 secunde