Mircea Geoană, mesaj important pentru români, după ce o dronă rusească s-a prăbuşit în ţara noastră

512
Mircea Geoană, mesaj important pentru români, după ce o dronă rusească s-a prăbuşit în ţara noastră - image20230417262108400mirceageoa-1694158188.jpg
Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, reacționează la incidentul din Delta Dunării, unde o dronă rusească s-a păbușit într-o zonă cu vegetație. Inițial, autoritățile române au negat vehement incidentul, în ciuda declarațiile autorităților ucrainene, însă în cele din urmă s-au găsit și resturile aparatului de zbor. Geoană afirmă că nu a fost vorba despre intenția Rusiei de a ataca în vreun fel România, iar românii trebuie să aibă încredere că NATO le garantează securitatea.

Știu că în ultimele zile, incidentul petrecut la granița dintre România și Ucraina a provocat multă neliniște și preocupare în opinia publică românească și mai ales în zonele limitrofe acestei zone. Așteptăm ca autoritățile române, cu care suntem în contact permanent la nivel politic și militar, să continue investigația pentru a afla toate elementele pe care le putem analiza împreună.

Vreau să dau un mesaj către întreg poporul român: să aibă încredere în NATO. Deciziile pe care le am luat la Vilnius de a veni cu noi planuri de apărare pentru țările NATO, pentru zona Mării Negre în particular și pentru România în special, sunt în curs de derulare, sunt mai importante decât oricând.

Și vreau să transmit un mesaj de încredere în alianța noastră. Veghem la securitatea aliaților noștri și veghem să nu ajungem în situație de escaladare a acestui conflict, la un conflict încă și mai complicat.

Deci, aveți încredere în NATO, e mesajul meu pentru voi toți.”

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3464 secunde