Mircea Geoană: Nu sunt indicii că Federaţia Rusă are vreo intenţie de a ataca un stat aliat

974
Mircea Geoană: Nu sunt indicii că Federaţia Rusă are vreo intenţie de a ataca un stat aliat - img-1694425950.jpg
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă că nu există indicii privind o intenţie a Federaţiei Ruse de a ataca un stat membru al alianţei, dar că este de înţeles îngrijorarea cetăţenilor români care locuiesc în apropierea frontierei dunărene cu Ucraina, scrie stiri.tvr.ro


„Nu sunt indicii că Federaţia Rusă să aibă vreo intenţie de a ataca un stat aliat, că este România, că este oricine altcineva. Şi acest lucru este dat de puterea şi de forţa alianţei noastre. Noi suntem primul element de descurajare (...). Evident, când asculţi la câteva sute de metri sau la câţiva kilometri dincolo de casa ta, de locul tău de muncă zgomotul războiului, evident că îţi creează emoţie şi evident creează anxietate şi angoasă. Eu înţeleg acest lucru. Dar nu există risc la adresa României, în sensul de a fi antrenaţi în acest conflict sau de a avea o extensie a acestui conflict către noi”, a declarat Geoană, luni, în localitatea Răcari din judeţul Dâmboviţa.


Oficialul NATO şi-a anunţat totodată intenţia de a vizita zonele din judeţul Tulcea aflate în proximitatea porturilor ucrainene atacate constant de drone ale Federaţiei Ruse.


„Ce ar fi fost dacă nu eram în NATO? Şi poate că ăsta ar fi un element de încredere suplimentară în faptul că aparţinem celei mai puternice alianţe din istoria umanităţii. Şi chiar intenţionez ca în perioada următoare să vizitez şi (...) poate prezenţa mea şi mesajul meu o să fie un mesaj de linişte, de încredere şi de calm”, a spus Mircea Geoană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.737 secunde