X
X
Mai multe ştiri online:

România, al doilea stat din UE în topul îmbolnăvirilor de COVID-19

Ştire online publicată Luni, 27 Iulie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Foto: theconversation.com
România, al doilea stat din UE în topul îmbolnăvirilor de COVID-19 - test-1595831159.jpg
România urcă vertiginos în topul european al îmbolnăvirilor de COVID-19.


Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, este al doilea stat din UE, după Luxemburg, din cauza numărului mare de infectări din ultimele două săptămâni.


În total, sunt 44.798 de cazuri confirmate. Românii care vor să plece în Austria trebuie să prezinte un test negativ nu mai vechi de 72 de ore.


Grecia a extins măsura și pentru cei care vin cu avionul, iar Cipru nu ne mai primește deloc în vacanță.


Măsurile anunțate de Austria i-au bulversat pe românii programați la consultațîi, investigații și tratamente. Austriecii au redus termenul de valabilitate în cazul testului pentru SARS-CoV-2 de la patru zile la trei.


În momentul de față, există 44 de țări din care, dacă ne întoarcem, trebuie să intrăm în carantină. Doar Turcia, Portugalia și Suedia au ieșit de pe această listă.


Cert este că în momentul de față alte patru țări - Cipru, Lituania, Finlanda și Moldova - interzic complet accesul românilor, cu excepția rezidenților sau a celor care merg la muncă ori la studii.


Toate acestea ni se întâmplă pentru că numărul cazurilor a explodat pur și simplu, în ultimele două săptămâni. Potrivit Centrului European de Control al Bolilor, România este acum a două țară din UE după media îmbolnăvirilor din ultimele 15 zile. Doar Luxemburg mai este în fața noastră. Dacă vom continuă așa, există și riscul să nu mai putem ieși deloc din țară.


Sursa: Pro TV


Distribuie :

Coronavirus in Romania

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31435 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3840 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1438 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1247 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.4561 secunde