X

Video Siguranța rutieră, vitală pentru elevi. IPJ Constanța se implică în acțiuni comune cu școala

822
Elevii constănțeni sunt interesați să cunoască regulile de circulație rutieră? Cei mici ar trebui să știe când au voie să traverseze, în ce modalitate, dar și faptul că întotdeauna trebuie să se asigure înainte? Pentru a afla aceste „secrete” chiar de la oamenii legii, polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră din Constanţa organizează frecvent astfel de evenimente, iar marți a venit rândul elevilor de la Școala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea“ să fie implicați în această activitate.

În contextul creșterii numărului de accidente rutiere și a riscurilor asociate deplasării pe drumurile publice, acțiunile preventive desfășurate de polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră devin esențiale pentru crearea unui mediu mai sigur pentru elevi. O astfel de inițiativă subliniază nu doar importanța cunoașterii regulilor de circulație, ci și rolul educației rutiere în formarea unor comportamente responsabile și conștiente în rândul tinerilor. De această dată a fost rândul elevilor din patrula școlară de la Școala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea“ să fie implicați în această activitate.

„Ceea ce vom face noi astăzi, alături de voi, este să fluidizăm puțin circulația, pe acest tronson de drum, atunci când vor veni mașini și se va aglomera mai mult și anumiți elevi vor dori să traverseze, noi, împreună cu voi vom acționa în sensul de a opri mașinile care vor să vină și să permitem trecerea pietonilor”, a declarat un polițist constănțean.

Scopul principal al acestei activități a fost acela de a-i ajuta pe elevi să cunoască și să înțeleagă regulile de circulație, precum și importanța respectării acestora. Prin prezentarea unor informații clare și concise, oamenii legii și-au propus să crească nivelul de conștientizare a copiilor asupra pericolelor din trafic și să le ofere instrumentele necesare pentru a se deplasa în siguranță.



„Siguranța elevilor în trafic constituie o prioritate pentru Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, astfel că polițiștii Serviciului de Siguranță Rutieră sprijină unitățile de învățământ prin constituirea patrulelor școlare. Acestea vor desfășura activități preventive și de fluidizare a traficului în zonele adiacente unităților de învățământ. Activitatea are scopul de a asigura protejarea elevilor în trafic pe drumurile publice, la intrarea și ieșirea din școli, dar și de a-i învăța pe aceștia regulile de circulație”, a declarat agent șef adjunct de poliție Olimpia Ceară, purtător de cuvânt al IPJ Constanța.


Acțiunile comune dintre școală și polițiști, de mare importanță pentru elevi


La rândul său, Mihaela Nițu, prof. învățământ primar la Școala Gimnazială Nr. 24 „Ion Jalea”, a spus că astfel de acțiuni sunt vitale.



„Sunt anumite virtuți pe care un elev de nota 10 se bazează și noi dezvoltăm aceste virtuți, fie că este vorba de spirit civic, de ecologie, de siguranța traficului, de siguranța lor, de educație pentru sănătate. Toate acestea îi dezvoltă pe copiii noștri să ajungă elevi excepționali. Am făcut foarte multe activități și în curtea școlii, ne-am pregătit înainte, am exersat în colaborare cu siguranța auto unui ONG în colaborare cu Crucea Roșie. Acum a venit rândul să exersăm cu adevărat și în viața de zi cu zi, aici, la trecerea de pietoni, una foarte solicitată în special dimineața, când vin cei mici la școală, și la prânz, când aceștia pleacă și cei de gimnaziu vin”, a spus Mihaela Nițu.

În ceea ce privește reacția elevilor față de această acțiune, răspunsurile au fost pozitive, în mod special prin prisma faptului că au învățat anumite reguli chiar de la oamenii legii care le-au fost alături.

„Este foarte important pentru că ne întâlnim cu aceste reguli în fiecare zi. Se pot întâmpla tot felul de accidente dacă nu știm să identificăm și să cunoaștem semnificația acestor semne de circulație. Este foarte bine că există adulți care ne ajută să învățăm de acum, de mici, pentru că învățăm mai repede”, a spus una dintre eleve.



În fiecare an, mii de elevi se confruntă cu riscuri semnificative atunci când se deplasează între casă și școală. Conform statisticilor, un număr alarmant de accidente implică tineri, deseori din cauza neatenției sau a neînțelegerii semnificației semnelor de circulație. În acest context, acțiunile preventive, precum cea desfășurată de polițiștii din Constanța, devin vitale în educarea copiilor cu privire la comportamentele adecvate în trafic.

Emilia Cezara CREȚU



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5388 secunde