Video "Suntem aici, la Constanţa, întreaga conducere a MAI, IGSU şi DSU". Achiziție importantă pentru județul nostru!

1602
Trei noi şalupe multirol au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), a anunţat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).


Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, continuă proiectele de creștere a capacității de răspuns și intervenție în situații de urgență.


Sâmbătă, 29 iunie 2024, trei noi șalupe multirol, achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020 au intrat în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Şalupele, achiziţionate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, au fost recepţionate în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Constanţa.

"Suntem aici, la Constanţa, întreaga conducere a MAI, IGSU şi DSU, pentru a recepţiona trei şalupe foarte moderne pentru salvare pe Dunăre, dar şi pe mare, pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, echipate la cele mai înalte standarde existente acum în lume. Aceste şalupe şi echipajele care le vor deservi vor salva oameni, oameni care, pe fluviu sau pe mare, se vor afla în situaţii limită, situaţii de criză, situaţii de viaţă şi de moarte", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, potrivit unei informări publice a IGSU.

Conform aceleiaşi surse, şalupele pot desfăşura multiple misiuni - de stingere a incendiilor de la bordul navelor atunci când acestea navighează, sunt la ancoră sau la dană, de extragere a persoanelor aflate în pericol, de stingere a incendiilor la clădirile situate pe malul apei, de căutare şi salvare sau asistenţă sau evacuare - având capacitatea de a transporta 20 de persoane salvate.

"Aceste șalupe și echipajele care le vor deservi vor salva oameni, oameni care, pe fluviu sau pe mare, se vor afla în situații limită, situații de criză, situații de viață și de moarte. Exprim mulțumirea și recunoștința pentru toți cei care au făcut posibil acest proiect, realizarea lui pentru MAI și doresc să subliniez că nu este un proiect singular, există o continuitate, este o mișcare amplă și structurată de creștere a echipării tuturor armelor MAI, în speță vorbim aici de IGSU.

Provocările pe zona de reziliență și intervenții în situații critice, după cum vedem cu toții, sunt în creștere și vreau să asigur întreg publicul din România că MAI este conștient de acest lucru și lucrează pentru a-și îmbunătăți capacitatea de intervenție în slujba cetățenilor. Încă o dată le mulțumesc tuturor celor care au lucrat la acest proiect, le doresc misiuni ușoare colegilor noștri care vor opera aceste nave și vă asigur că vom continua exact pe aceeași direcție pentru întărirea capacității noastre de a ajuta cetățenii.”


xxx


Șalupele pot desfășura multiple misiuni, precum de stingere a incendiilor de la bordul navelor atunci când acestea navighează, sunt la ancoră sau la dană, de extragere a persoanelor aflate în pericol, de stingere a incendiilor la clădirile, depozitele etc. situate pe malul apei, misiuni de căutare și salvare sau asistență sau evacuare, având capacitatea de a transporta 20 de persoane salvate.


Caracteristicile tehnico–operaţionale permit echipajului executarea misiunilor operative continue, minim 48 de ore, și derularea operațiunilor chiar și atunci când marea este agitată (valuri cu înălțimea de maxim 2,5 metri).


Acestea vor fi distribuite în Turnu Măgurele (județul Teleorman), în Tulcea și Constanța, zone care, pe baza analizelor specialiștilor, au fost identificate ca fiind cele mai potrivite raportat la misiunile specifice.

foto: captura video facebook IGSU


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6324 secunde