Pro România, proiecte îndrăznețe pentru Constanța. Sat pescăresc și modernizarea cartierelor

2807

Articole de la același autor

Liderii locali Pro România, deputatul Mircea Dobre, candidat la funcția de primar al Constanței și Răzvan Filipescu, candidat la președiniția Consiliului Județean Constanța (CJC), au prezentat vineri, într-o conferință de presă, planurile de dezvoltare ale orașului Constanța dar și ale comunităților riverane Dunării.

Candidatul la conducerea CJC a vorbit despre cum vede el un sat pescăresc în secolul 21, în urma numeroaselor întâlniri cu cetățenii care locuiesc în comunele riverane Dunării dar și comunitățile de pescari atât de pe malurile Dunării dar și de pe malurile Mării Negre.



"Este un proiect, care vine în susținerea acestor comunități locale, dar care denotă lipsa de interes și de implicare a acestei triade PSD, PNL, PMP care a condus județul Constanța și care a pierdut numeroase oportunități de finanțare din fonduri europene și, chiar pot să spun, că au gestionat prost banul public", a afirmat în deschidere Răzvan Filipescu.

"Este un sat pescăresc pe care vrem să-l replicăm în comunele Hârșova, Topalu, Ghindărești, Rasova, Seimeni, comune care se află pe malul Dunării, în care nu s-a investit niciun ban până acum, deși, surse de finanțare au fost", a adăugat Răzvan Filipescu.

El vede proiectul "Satul de Pescari" dezvoltându-se pe două componente: "O componentă economică, de depozitare, colectare și comercializare pește, dar și punți de debarcare pentru pescari. Și o componentă turistică prevăzută cu spații de cazare, spații de agrement, zone de camping, foarte căutate în ultima perioadă din cauza COVID-19. Este un proiect alternativ care ajută la diversificarea ofertei turistice la nivelul județului Constanța. Îi ajută și pe localnici să obțină venituri suplimentare, dar contribuie și la renașterea tradițiilor, obiceiurilor în zonele respective", a mai spus Filipescu.



Pentru petrecerea unei vacanțe atractive în aceste sate pescărești, candidatul la șefia județului a prevăzut în proiect și zone unde famiile pot vedea cum se face o plasă de pescuit, ce înseamnă o afumătoare, care sunt obiceiurile pescarilor.

"Noi de la Pro România vorbim și vă prezentăm proiecte concrete, proiecte aplicabile, nu mai avem răbdare să vedem cum vin contracandidații mei cu tot felul de declarații propagandistice, că aduc miliarde de euro sau că le pasă de județul Constanța, atâta timp cât existau aceaste surse de bani prin Programul operațional de pescuit și afaceri maritime 2014-2020, nu au făcut niciun fel de demers. Sper că prin proiectele noastre locuitorii județului Constanța să aleagă Pro România ca o alternativă corectă la actuala ofertă politică pe care o prezintă aceeași garnitură veche care a condus județul Constanța", a subliniat Răzvan Filipescu.



"Inel II un cartier uitat de 30 de ani de administrația constănțeană"

La rândul lui, deputatul Mircea Dobre, candidat la funcția de Primar al Constanței, a prezentat proiectul de dezvoltare și modernizare a cartierelor Casa de Cultură și Inel II. La Casa de Cultură, Pro România are opt proiecte în vedere. Se dorește reamenajarea parcului de la Casa de Cultură care se întinde pe o suprafață de peste două hectare. "Ar putea fi un parc minunat. Nimeni nu s-a uitat la el în ultimii 20 de ani. Eu sper, ca începând cu luna octombrie, lucrurile să se schimbe și prin votul cetățenilor într-un mod foarte rapid în ceea ce privește partea de regândire și resistematizare nu numai a acestui parc dar și a municipiului Constanța", a spus Mircea Dobre.



"Un alt proiect este refacerea unui loc de joacă lăsat acum de izbeliște, care este pe colțul Aleii Dalia care are o suprafață de 600 de metri pătrați. Alte patru proiecte sunt parcări. Două sunt subterane care însumează undeva la 172 de locuri de parcare pe Aleea Violetelor și alte două parcări sunt supraterane pe Aleea Daliei, care însumează undeva la 356 de locuri de parcare", a prezentat candidatul la Primăria Constanței.



Inel II, Dezrobirii, Eliberării este o altă zonă care prezintă interes pentru că se află în centrul Constanței.

"Am fost și am discutat cu cei care locuiesc în zona respectivă și mi-au spus că, niciodată, dar niciodată în acești 30 de ani nu a călcat nici un membru al conducerii administrației publice locale indiferent care ar fi fost coloratura politică. Și nimeni nu a venit cu niciun proiect pe zona respectivă", a subliniat Mircea Dobre.

Opt proiecte sunt prevăzute pentru dezvoltarea cartierului Inel II. "Șase sunt parcări etajate cu un număr total de 1646 de locuri de parcare și cel mai important, terenul de un hectar delimitat de străzile Prieteniei, Solidarității și Dreptății unde s-ar putea face un parc și o parcare în formă de L. Și mai avem un miniparc de 2730 de metrii pătrați pe strada Alexandru Gherghel", a mai spus Mircea Dobre.


(Comandat de Partidul Pro România Filiala Constanța, publicat de Cuget Liber pe site www.cugetliber.ro , cod mandatar financiar 21200010)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4459 secunde