Lui Roger Federer îi lipsește turneul de la Wimbledon

1325
Lui Roger Federer îi lipsește turneul de la Wimbledon - federer-1594040907.jpg

Articole de la același autor

Jucătorul elvețian de tenis Roger Federer a recunoscut, luni, că îi lipsește turneu de la Wimbledon, după ce competiția londoneză de Mare Șlem a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19, afirmație făcută luni cu ocazia lansării primilor pantofi de sport cu numele său, informează AFP.


Operat de două ori la genunchi în primul semestru al anului 2020, elvețianul cu 20 de trofee de Mare Șlem în palmares, care va împlini luna viitoare 39 de ani, a anunțat că nu va reveni în circuit - al cărui sezon este programat să se reia în august după cinci luni de pauză forțată - decât în 2021.


"Este un an cu adevărat special până acum. Ultimul meu meci a fost în Africa de Sud cu Rafa (Nadal, la Cape Town în februarie). Am jucat Openul Australiei, iar apoi au urmat două operații, cârje în timpul recuperării. Acum, nu mai este Wimbledon (programat inițial între 29 iunie și 12 iulie), nu mai sunt Jocuri Olimpice, dar este coronavirus, izolare, interdicție de călătorie", a spus Roger Federer în cursul unei videoconferințe destinată prezentării la "Roger Centre Court" a bascheților creați de marca elvețiană On, specialistă în încălțămintea sport de alergare și drumeție, marcă cu care este asociat din 2019.
"Personal, a fost plăcut să rămân în același loc o perioadă atât de lungă. Nu am mai trăit asta de 20 de ani. Dar, bineînțeles că Wimbledon îmi lipsește, bineînțeles că aș fi vrut să joc în acest moment, să fiu pe terenul central pentru două săptămâni", a recunoscut campionul elvețian.


"Desigur, unul din marile mele obiective este să pot juca anul viitor la Wimbledon, iar pentru acest lucru fac recuperare în fiecare zi, mă antrenez și urmez un program de pregătire fizică de 20 de săptămâni anul acesta", a mai spus Federer.


Sursa: Agerpres




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.62 secunde