Fotbal / România, în urna a treia la tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2024. Evenimentul, pe 9 octombrie, la Frankfurt

136
Fotbal / România, în urna a treia la tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2024. Evenimentul, pe 9 octombrie, la Frankfurt - 1-1664442480.jpg
Tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2024 va avea loc duminică, 9 octombrie 2022, de la ora 13:00 (ora României), la Festhalle Frankfurt, în Germania, țara gazdă a turneului final de peste doi ani.

În urma tragerii la sorți, vor fi create şapte grupe de câte cinci echipe și trei grupe de câte şase. Urnele valorice au fost realizate în baza ierarhiei Ligii Națiunilor 2022-23, informează Federaţia Română de Fotbal.

Cele patru câștigătoare ale grupelor din Liga A în Nations League vor fi într-o urnă specială și vor fi alocate în grupe de câte cinci.

Iată componența urnelor valorice:

Câştigătoare Liga A (Nations League): Țările de Jos, Croația, Spania, Italia

Urna 1: Danemarca, Portugalia, Belgia, Ungaria, Elveția, Polonia

Urna 2: Franța, Austria, Cehia, Anglia, Țara Galilor, Israel, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Scoția, Finlanda

Urna 3: Ucraina, Islanda, Norvegia, Slovenia, Irlanda, Albania, Muntenegru, România, Suedia, Armenia

Urna 4: Georgia, Grecia, Turcia, Kazahstan, Luxemburg, Azerbaidjan, Kosovo, Bulgaria, Insulele Feroe, Macedonia de Nord

Urna 5: Slovacia, Irlanda de Nord, Cipru, Belarus, Lituania, Gibraltar, Estonia, Letonia, Moldova, Malta

Urna 6: Andorra, San Marino, Liechtenstein

Conform procedurii UEFA, următoarele împerecheri nu vor fi posibile: Armenia-Azerbaidjan, Belarus-Ucraina, Gibraltar-Spania, Kosovo-Bosnia-Herțegovina, Kosovo-Serbia. În plus, pe considerente ce țin de climă, nicio grupă nu va putea conține mai mult de două echipe din următoarea listă: Belarus, Estonia, Insulele Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia.

Alte restricții ce țin de distanțele prea mari vor fi activate în grupele în care se vor regăsi Kazahstan, Azerbaidjan și Islanda.

Tragerea la sorți va începe cu echipele din urna Nations League și urna 1, coborând spre celelalte urne valorice pe măsură ce bilele sunt epuizate.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie - noiembrie 2023, urmând a fi decise 20 dintre calificate. Alte trei reprezentative își vor câștiga locul la turneul final în urma play-off-urilor Nations League, în martie 2024.

Foto: Federaţia Română de Fotbal / frf.ro 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2794 secunde