Preşedintele COSR, Mihai Covaliu: „Avem sportivi care pot câştiga medalii la Paris, chiar dacă nu sunt favoriţi”

305
Preşedintele COSR, Mihai Covaliu: „Avem sportivi care pot câştiga medalii la Paris, chiar dacă nu sunt favoriţi” - 1-1708854820.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că unii dintre componenţii Team Romania au atins maturitatea sportivă şi pot câştiga medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, chiar dacă nu se află printre favoriţi la probele lor.

„Sperăm să ne întoarcem cu cât mai multe medalii, asta ne dorim toţi. În momentul în care pui inimă şi pasiune, nu au cum să nu vină şi rezultatele. Un număr de medalii e dificil de spus, dar avem sportivi care au ajuns la maturitatea sportivă şi pot câştiga medalii la Paris, chiar dacă nu sunt printre favoriţi”, a spus Covaliu.

Preşedintele COSR a menţionat că naţionala masculină de polo a României, calificată la JO de la Paris în urma participării la Campionatul Mondial de la Doha, reprezintă o surpriză plăcută.

„O surpriză plăcută, naţionala de polo. Discutam înainte cu unii dintre colegi şi spuneam că încă sunt şanse de calificare. Eu mereu sunt de părere că până nu se închide procesul de calificare pe fiecare ramură de sport, noi suntem datori să sperăm, să avem încredere şi să îi susţinem pe aceşti sportivi să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris”, a explicat Covaliu.

Preşedintele COSR a fost prezent la lansarea melodiei trupei Voltaj intitulată „Din toată inima pentru Team Romania”, care este dedicată sportivilor care vor participa sub culorile roşu, galben şi albastru la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

La eveniment, au mai participat sportivi de top ai României, care vor evolua la JO pariziene, precum constănţencele Sabrina Voinea Maneca (gimnastică artistică) şi Elizabeta Samara (tenis de masă), David Popovici (înot), Claudia Nechita (box), Simona Radiş, Ancuţa Bodnar, Ciprian Tudosă (canotaj), Laura Ilie (tir sportiv), Cătălin Chirilă (canoe), dar şi echipa naţională de polo masculin.

„Este un proiect special, unul care deschide practic seria proiectelor dedicate echipei României şi Jocurilor Olimpice de la Paris. Mai sunt 150 de zile până la deschiderea Jocurilor. E un an deosebit de important pentru noi toţi, unul în care aniversăm 100 de ani de la câştigarea primei medalii olimpice de către România, se întâmpla în 1924, tot la Paris, dar şi 110 ani de la înfiinţarea mişcării olimpice în ţara noastră.

Doar împreună putem să realizăm performanţe care vor rămâne în istorie. Olimpismul este o stare de spirit, este acel lucru care uneşte oamenii în cel mai curat mod posibil”, a mai spus preşedintele Mihai Covaliu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8594 secunde