Victorie importantă pentru baschetbalistele de la CSM Constanţa. Băieţii, învinşi la Craiova

210
Victorie importantă pentru baschetbalistele de la CSM Constanţa. Băieţii, învinşi la Craiova - fond-baschet-nou-1679579409.jpg
Debut solid pentru baschetbalistele de la CSM Constanţa în play-off-ul Ligii Naționale.

Fetele antrenate de Tatiana Gallova și Norbert Kovasch au câștigat la scor, 84-54 (26-8, 17-19, 27-12, 14-15), primul meci disputat contra celor de la Hoya ACS KSE Târgu Secuiesc, în Sala Complexului Sportiv „Tomis” din Strada Flămânda.

Keyona Hayes (21 de puncte, 7 recuperări) și Dora Ardelean (13 puncte, 8 recuperări, două pase decisive), au fost principalele realizatoare pentru CSM Constanța, care a avut o pasatoare de excepție în Miljana Dzombeta, cu 16 pase decisive.

A fost o evoluție remarcabilă și pentru Paloma Cucu (6p, 11 recuperări, 4 pase decisive). Celelalte puncte au fost reușite de: Podar 11p, Bianca Fota 9p, Croitoru 7p, Vitulova 6p, Dzombeta 4p, Tobin 4p, Manea 3p.

Au mai evoluat Petrof și Denisa Fota.

Aşadar CSM Constanţa obţine prima victorie în drumul spre semifinale. Conducerea clubului felicitări jucătoarelor și staff-ul tehnic.

Se joacă în sistemul „cel mai bun din trei meciuri”, iar echipa noastră se pregătește pentru următoarea confruntare. Cel de-al doilea meci dintre cele două echipe se joacă duminică, 26 martie, cu începere de la ora 17:00, la Târgu Secuiesc.

XXX

Dacă fetele de la malul mării ţin steagul sus, de partea cealaltă a fost o misiune imposibilă pentru băieţii de la CSM Constanța la Craiova, în Grupa 1-10 a Ligii Naționale.

După ce au câștigat prima repriză, cu 46-43, a urmat un sfert de coșmar, cu multe decizii în favoarea gazdelor, care au profitat și au întors rezultatul, 66-55. Sportivii antrenați de Alexandru Olteanu și Valentin Boian au redus din handicap în ultimul sfert, s-au apropiat la două puncte, 78-80, cu două minute înainte de final, dar SCMU Craiova și-a mărit avantajul și s-a impus cu 89-79, un scor exagerat față de realitatea din teren.

Mockevicius (20 puncte, 9 recuperări), Cebasek (15p, 4 recuperări) și Ivanauskas (13p, 4 recuperări) au fost principalii realizatori pentru echipa noastră, urmați de Oprean 9p, Johnson 8p, Corpodean 5p, Mâinea 4p, Cizauskas 3p și Gribinic 2p. A mai evoluat Lazăr. În etapa următoare, CSM Constanța joacă pe terenul lui FC Argeș Pitești.

Astfel vorbim de două meciuri total opuse. Victoria fetelor care ne-a adus deplină satisfacţie, dar şi înfrângerea băieţilor care ne lasă un gust amar. Chiar şi în aceste condiţii, baschetbaliştii de la malul mării încearcă să ţină aproape de celelalte echipe din clasament.

Meciul cu echipa din Piteşti va fi cu siguranţă unul dificil, însă elevii lui Alexandru Olteanu promit să facă o partidă mare care să bucure toţi iubitorii baschetului din Constanţa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2967 secunde