X
X
Mai multe ştiri online:

Voleibalistele de la CS Medgidia ţintesc tot mai sus. „Avem un obiectiv îndrăzneţ!”

Ştire online publicată Miercuri, 16 Septembrie 2020. Autor: Mircea GHIȚĂ
Echipa feminină de volei a Clubului Sportiv Medgidia a avut parte de un sezon foarte bun în Divizia A1, iar acum se pregăteşte pentru încă o stagiune în care şi-a propus mai mult.

Fetele antrenate de fostul mare jucător al Constanței Florin Voinea au dat randament și au făcut foarte multe meciuri bune, mai ales atunci când au jucat pe teren propriu, în Sala Sporturilor „Iftimie Ilisei” din Medgidia.

Florin Voinea a renunțat la cariera de jucător în urmă cu trei ani, iar de atunci încearcă să ajute voleiul dobrogean din altă perspectivă. Într-un interviu acordat pentru „Cuget Liber”, Voinea a explicat că fetele pe care le antrenează s-au pregătit foarte bine în această perioadă, fiind supravegheate prin platformele online, iar de câteva săptămâni, au reluat antrenamentele în sală.

„În perioada stării de urgență şi la începutul stării de alertă, am lucrat cu fetele în mediul online. Acum, lucrurile stau altfel. Ușor-ușor, începem să lucrăm cu ele pe grupuri și în aer liber și am intrat şi în sală, să ne antrenăm la capacitate maximă. Dacă acest campionat s-a întrerupt brusc, vă dați seama că pauza competițională ar fi cam mare până în luna octombrie și atunci trebuie să le chemăm la pregătire.

Cu situația de acum, încercăm să le ținem într-o pregătire mai lungă înainte de începerea campionatului. Obiectivul nostru a fost să ne menținem în prima ligă, dar cred că, datorită seriozității cu care am tratat competiția, am reușit să terminăm pe locul 7, un loc la care nu ne gândeam la început", a declarat antrenorul Florin Voinea.

Cinci transferuri importante

Voleibalistele de la CS Medgidia au planuri mari pentru acest sezon şi speră să termine cât mai sus în clasament.

„Obiectivul este să terminăm în primele șase echipe. Este greu de crezut că vom reuși mai mult. Campionatul se anunță unul foarte puternic. Toate echipele s-au întărit. Suntem nouă echipe care ne propunem să atingem acest obiectiv. Este greu să pătrunzi în primele trei locuri, pentru că acolo sunt cele trei forțe, Alba Blaj, Dinamo și CSM Târgoviște. Ele se bat la campionat pentru că diferențele de bugete între noi și ele sunt semnificative. Va fi un campionat care se va juca până în ultima etapă, iar echipa care va reuși să gestioneze foarte bine momentele grele din campionat cred că va reuși să își atingă obiectivul.

În momentul de față, s-a lansat o propunere la nivel de federație pentru cluburi. S-au dat trei variante de desfășurare a campionatului 2020/2021, urmând ca majoritatea să decidă asupra modalității de desfășurare a acestui campionat. Legat de spectatori, noi oricum umpleam sala din Medgidia. Cu aceste transferuri, se vor bate oamenii pe bilete, veți vedea”, a explicat Florin Voinea.

Formația de pe malul canalului a efectuat, până în prezent, nu mai puțin de cinci transferuri importante. Este vorba despre Mihaela Jeremic, Cristina Miron, Adriana Matei, Maria Petra și brazilianca Ananda Marinho.

Cu acest nucleu, dar și cu alte transferuri pe care ar putea să le perfecteze, CS Medgidia se va bate de la egal la egal cu forțele din Divizia A1 la volei feminin.

„Fiind de trei ani în acest fenomen al antrenoratului, cunoșteam foarte bine fiecare jucătoare româncă ce putea să ne aducă un plus de valoare în sezonul care urmează. Avem un obiectiv mult mai îndrăzneț, ne dorim clasarea în primele șase echipe din România, iar acest lucru ne-a determinat să aducem jucătoare care au o anumită experiență. Dorința noastră a fost de a forma lotul cu jucătoare românce, tocmai pe această cale s-au realizat și transferurile respective. Jucătoarea din Brazilia care a venit va juca pe postul de ridicător și va da un plus de experiență echipei. Este cea mai experimentată jucătoare din lot, ea trebuie să organizeze jocul”, a concluzionat Florin Voinea. Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31470 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3934 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1473 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1258 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4021 secunde