X
X
Mai multe ştiri online:

Samsung propune un dispozitiv care îți încarcă și curăță telefonul cu ultraviolete

Ştire online publicată Vineri, 03 Iulie 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Samsung a luat o pauză de la dezvoltat telefoane și-a venit cu un dispozitiv indispensabil în aceste vremuri. Și, da, trece drept accesoriu pentru telefon.


Samsung propune acum o "cutie" care îți încarcă telefonul wireless, dar și ți-l curăță cu ultraviolete. În contextul crizei medicale, aceasta ar putea fi cea mai utilă creație de la un producător de telefoane, conform playtech.ro.


În ciuda ideii foarte bune, numele este destul de ciudat și aproape inutil: ITFIT UV Sterilizer With Wireless Charging. Sigur, e o denumire în engleză și, pe scurt, ar fi așa: sterilizator ITFIT. În esență, e o cutie de depozitare a telefonului. Odată pus acolo, e încărcat wireless și sterilizat cu lumină ultravioletă. Totodată, poți pune și alte obiecte în ea, de la ceas și ochelari până la pix sau căști (dintr-acelea mici).


Promisiunea Samsung e că acest dispozitiv reușește să distrugă 99% dintre bacterii în doar 10 minute. Nu e nicio promisiune că distruge SARS-CoV-2, dar mai bine să încerci să ai dispozitivele cât mai curate decât să regreți.


Telefonul e cel mai folosit obiect personal. Și e cel la care utilizatorii se gândesc cel mai puțin când vine vorba de dezinfectare. Dat fiind contextul, cu o criză medicală prelungită, e bine să-ți iei toate măsurile de prevenire. Iar în cazul telefonului, probabil te întrebi cât de des ar trebui să-l dezinfectezi. Răspunsul e simplu: cât se poate de des.


Tocmai de aceea acest gadget de la Samsung vine într-un moment excelent și ar putea fi foarte bine o linie actualizată anual. În prezent, încărcarea wireless se face la 10 wați, așa că e loc de îmbunătățit aici. În ceea ce privește sistemul de dezinfectare, lămpile UV folosite sunt calibrate pentru a emite lumină cu o lungime de undă scurtă (între 200 și 280 nanomeri). Denumită și UV-C, aceasta este cea mai dăunătoare lumină ultravioletă – sau eficientă, dacă te gândești la eficiență. E folosită și în roboții care dezinfectează spitalele.


În ceea ce privește prețul, a fost lansat în Thailanda la circa 250 lei (aprox. 50 dolari). A fost listat și în Hong Kong și e foarte probabil să fie lansat în Europa și Statele Unite ale Americii.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31427 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3832 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1434 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Sambata, 12 septembrie Foto : Polițist din Constanța, rănit într-un accident, are nevoie de sânge 1392 vizite, 0 comentarii Polițist din Constanța, rănit într-un accident, are nevoie de sânge
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3798 secunde