A murit biologul François Gros, unul dintre cei care au descoperit ARN mesager

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 22 Februarie 2022 314
Biologul francez François Gros, care a avut o contribuție esențială la dezvoltarea geneticii, fiind unul dintre cei care au descoperit ARN mesager, a murit la vârsta de 96 de ani. Descoperirea sa a permis, aproape 60 de ani mai târziu, o adevărată revoluție în tehnologia vaccinurilor, fiind utilizată în premieră împotriva Covid-19, relatează Le Monde. Alături de alte personalități din domeniul cercetării științifice, François Gros a contribuit la nașterea biologiei moleculare, care a revoluționat științele vieții.
Împreună cu François Jacob, el a descoperit ARN-ul mesager - intermediarul molecular al codului genetic al ADN-ului - ceea ce a constituit un pas esențial în decodificarea genetică.
„Moștenirea pe care o lasă este o imensă speranță pentru umanitate”, a scris pe Twitter ministrul francez al învățământului superior și al cercetării, Frédérique Vidal.
Născut la Paris, la 24 aprilie 1925, într-o familie de „evrei nepracticanți”, François Gros s-a retras la Toulouse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Fiind tot timpul la mâna denunțurilor, își schimba numele în mod regulat. A fost un tânăr oarecum cu capul în nori, așa că din greșeală s-a înscris la Facultatea de Științe din Toulouse, crezând că se va înscrie la Medicină.

Taguri

Comentează știrea

Constantin
23 februarie 2022
erorile celor ce se substituie neamului

Citiți la istorie documentele procesului de la Neuremberg !!!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei