Turcia îl susţine pe Mark Rutte pentru postul de secretar general al NATO

de Sorin MIHALACHE Marţi, 30 Aprilie 2024 450
Turcia îl susţine pe premierul olandez Mark Rutte pentru a-i succeda lui Jens Stoltenberg în postul de secretar general al NATO, a declarat, pentru AFP, purtătorul de cuvânt al Ministerului turc de Externe.
„Am anunţat la Bruxelles”, unde, se află sediul NATO, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE turc, după o întâlnire la Istanbul între preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi premierul olandez Mark Rutte.
Erdogan nu a dezvăluit atunci opţiunea Turciei, dar a subliniat că decizia sa se va baza pe raţiune şi i-a urat, zâmbind, lui Rutte succes în „noua sa călătorie”.
Mark Rutte, în vârstă de 57 de ani, este considerat marele favorit pentru a prelua postul de secretar general al NATO, în faţa preşedintelui român Klaus Iohannis.
Mai multe ţări, printre care se numără Franţa, SUA, Regatul Unit şi Germania, şi-au exprimat deja susţinerea pentru premierul olandez, care conduce interimar guvernul în timp ce continuă negocierile pentru formarea unui nou executiv după alegerile care au avut loc în noiembrie. El a precizat că se va retrage din politica internă.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei