Algeria, rezoluţie în care cere încetarea focului în Fâşia Gaza

de Sorin MIHALACHE Vineri, 02 Februarie 2024 208
Algeria a elaborat o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU pentru a cere o încetare a focului umanitară imediată între Israel şi Hamas, căreia Statele Unite, care au drept de veto, i se opun, deoarece susţin că ar fi utilă doar militanţilor palestinieni, informează agenţia Reuters.
Proiectul respinge, de asemenea, strămutarea forţată a populaţiei civile palestiniene şi cere din nou tuturor părţilor să respecte dreptul internaţional şi solicită acces umanitar deplin, rapid, sigur şi nestingherit în Fâşia Gaza şi pe întreg teritoriul acesteia.
Algeria a împărtăşit acest proiect Consiliului, au declarat diplomaţii, după ce organismul s-a reunit pentru a discuta o decizie a Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) de săptămâna trecută care a ordonat Israelului să ia măsuri pentru a preveni actele de genocid.
Nu a fost clar imediat când sau dacă proiectul de rezoluţie al Algeriei ar putea fi supus la vot. Pentru a fi adoptată, o rezoluţie necesită cel puţin nouă voturi pentru şi niciun veto din partea SUA, Marii Britanii, Franţei, Chinei sau Rusiei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei