Angela Merkel, comparată cu Nicolae Ceaușescu în presa internațională

de Cuget Liber Vineri, 11 Mai 2018 201
Bugetul Germaniei anunțat săptămâna trecută este unul dintre aceste evenimente. Olaf Scholz, noul ministru al Finanțelor din Germania, a propus un buget cu următoarele caracteristici: o tăiere nominală a investițiilor, o reducere a cheltuielilor din PIB pentru apărare și o contribuție mai mică pentru bugetul Uniunii Europene, față de contribuția inițială pe care el însuși a propus-o.

Ambiția lui Scholz este de a mări bugetul astfel încât să ajungă la un excedent de 1% din PIB sau mai mult. Acest lucru ar permite Germaniei să șteargă toate datoriile publice, în timp. În acel moment, Germania ar ajunge la un ordoliberalism utopic: ar deveni ca România lui Nicolae Ceaușescu care a avut un excedent bugetar de 9 mld. dolari, în anul fatal soților Ceaușescu, 1989, în opinia Financial Times.

Potrivit zf.ro, pe lângă consecințele negative pentru Germania, acest buget ar mări instabilitatea deja instalată în zona euro. Conform unui reportaj al celor de la Der Spiegel, forțele aeriene ale țării au probleme din cauza lipsei investițiilor.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei