Antony Blinken anunţă progrese în discuţiile dintre Armenia şi Azerbaidjan

de Sorin MIHALACHE Vineri, 30 Iunie 2023 117
Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a salutat unele progrese, în lipsa unui acord, la finalul a trei zile de discuţii la Washington între Armenia şi Azerbaidjan în legătură cu disputata regiune Nagorno-Karabah, scrie agenţia AFP.
„Rămâne să muncim din greu pentru a ajunge la un acord final”, a spus secretarul de stat în cursul unei sesiuni de închidere a discuţiilor care au început, încă de marţi, în capitala federală americană.
Aceasta a fost a doua rundă de discuţii între cele două ţări sub auspiciile Statelor Unite, după prima rundă la începutul lui mai.
El a mai salutat, alături de omologii săi armean, Ararat Mirzoian, şi azer, Djeyhun Bairamov, „spiritul de candoare şi deschidere” care a predominat în timpul discuţiilor şi a spus că doreşte să le continue în săptămânile următoare.
Azerbaidjanul şi forţele separatiste armene, sprijinite militar de Erevan, s-au înfruntat în două războaie, unul la destrămarea URSS, celălalt în toamna lui 2020. Un armistiţiu, semnat sub egida Moscovei, a fost urmat de desfăşurarea unui contingent de forţe ruseşti de menţinere a păcii, dar tensiunile rămân ridicate, iar negocierile pentru semnarea unui tratat de pace trenează.
Din decembrie, Erevanul şi-a acuzat vecinul în special că împiedică aprovizionarea regiunii secesioniste, prin blocarea coridorului Laşin.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei