Un mare succes repurtat de Muzeul de Artă Populară la Institutul Cultural Român din Lisabona

de Simona ANGHEL Duminică, 30 Iunie 2024 356
Expoziția „Tradiția satului românesc”, organizată de Muzeul de Artă Populară Constanța în capitala Republicii Portugheze, la invitația Institutului Cultural Român din Lisabona, a înregistrat un mare succes încă din seara vernisajului.
În deschiderea evenimentului, care a avut loc joi, 27 iunie, au luat cuvântul: Dinu Gîndu, directorul Institutului Cultural Român Lisabona și dr. Cerasela Dobrinescu, Șef Secție Patrimoniu Cultural Național în cadrul Muzeului de Artă Populară din Constanța.
Printre cei prezenți la vernisajul expoziției de la sediul Institutului Cultural Român s-au aflat: ambasadorul Isílio Coelho (Comunitatea Țărilor de Limba Portugheză), Consulul României la Lisabona,
Ecaterina Petre și scriitoarea Elena Dumitrescu-Nentwig. 
În cea de-a doua parte a manifestării, cei peste 50 de invitați, printre care reprezentanți ai corpului diplomatic, oameni de cultură și reprezentanți ai mediului academic, public divers și membri ai comunităților de români și moldoveni din Lisabona și împrejurimi, precum și constănțeni aflați în vacanță în capitala Portugaliei, au participat la un tur ghidat al expoziției, realizat de dr. Cerasela Dobrinescu. Traducerea în limba portugheză a fost asigurată de Cristina Vișan.
Din echipa Muzeului de Artă Populară, care s-a deplasat la Lisabona, au mai făcut parte: conservatorul Alina Prian și restauratorul Aurelia Cionga.
Expoziția „Tradiția satului românesc” va rămâne deschisă la sediul Institutului Cultural Român din Lisabona până pe 30 august.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei