Anunț îngrijorător al Iranului: "Prioritatea noastră este capacitatea balistică"

de Cuget Liber Duminică, 19 August 2018 94
Iranul va dezvălui în zilele următoare un nou avion de luptă și își va îmbunătăți capacitățile balistice pentru a răspunde ''amenințărilor'' Israelului și Statelor Unite, dușmanii săi declarați, a anunțat ministrul apărării Amir Hatami, citat duminică de agenția Tasnim, relatează France Presse.

"Prioritatea noastră este capacitatea noastră balistică și trebuie să o consolidăm (...), având în vedere eforturile depuse de dușmanii noștri în domeniul apărării antirachetă", a declarat Hatami într-un interviu televizat sâmbătă seara, conform agenției iraniene de știri Tasnim.
Programul balistic al Iranului este o problemă spinoasă cu marile puteri, în special cu Statele Unite, dar Teheranul consideră că este crucial pentru capacitățile sale defensive într-o regiune instabilă.
Potrivit lui Hatami, o demonstrație de zbor a noului avion de luptă va avea loc "de Ziua națională a Industriei de Apărare" în Iran, care va fi miercuri.
El a spus că programul de apărare al Iranului a fost motivat de amintirea atacurilor cu rachete a căror țintă a fost țara sa în timpul războiului împotriva Irakului (1980-1988), precum și de amenințările repetate ale Israelului și Statelor Unite, care reafirmă că "toate opțiunile se află pe masă" atunci când este vorba de a trata cu Iranul.
"Am învățat în timpul războiului (Iran-Irak) că nu ne putem baza decât pe noi înșine (...) și că nimeni nu va arăta milă pentru noi", a spus Hatami.
"Resursele noastre sunt limitate'', dar ne perfecționăm rachetele în funcție de amenințările și acțiunile dușmanilor noștri, ca mijloc de descurajare sau ca ripostă devastatoare", a adăugat el.
Sursa: Agerpres

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei