Autostrăzile spaniole, victime ale crizei economice

de Cuget Liber Marţi, 30 Octombrie 2012 280
Criza economică îi determină pe spanioli să renunțe la autostrăzi, astfel că multe dintre ele sunt în pragul falimentului, transmite AFP. 

"Am solicitat redresarea judiciară, deoarece nu mai putem face față rambursării datoriilor", a declarat José Antonio Lopez Casas, director general al societății Accesos de Madrid, care gestionează autostrăzile Radial 3 și Radial 5. Pentru aceste două autostrăzi inaugurate în 2004, nota de plată este încărcată: 660 milioane de euro datorii către bănci, 340 milioane de euro către constructori și 400 milioane de euro pentru exproprieri.
Nu este vorba de un caz singular în Spania, a patra economie din zona euro. În luna mai, autostrada Madrid-Toledo a demarat proce-
dura de redresare judiciară, urmată, în luna septembrie, de autostrăzile Radial 3, 4 și 5, care servesc drept căi de acces către capitala Madrid, apoi de traseele Cartagena-Vera și Ocana-La Roda.
"În Spania, așa cum am avut o bulă imobiliară, am avut și o altă bulă în infrastructuri, în special în sectorul rutier, unde am construit mii și mii de kilometri de autostrăzi pe rute unde nu exista densitatea care să le justifice", a comentat Paco Segura, specialist în transporturi în cadrul asociației Ecologistas en Accion. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei