Barack Obama a aprobat desfășurarea a încă 450 de militari în Irak

de Cuget Liber Joi, 11 Iunie 2015 76
Președintele SUA Barack Obama a autorizat desfășurarea a 450 de militari americani suplimentari în Irak pentru a accelera pregătirea trupelor irakiene angajate în lupta împotriva organizației jihadiste Statul Islamic (SI), relatează AFP și Reuters preluate de AGERPRES.

Această decizie are drept scop 'îmbunătățirea capacităților și a eficienței partenerilor pe teren', a precizat Casa Albă într-un comunicat, adăugând că noii militari, la fel ca și cei 3.100 deja prezenți pe teren, nu vor participa la operațiunile de luptă terestre.
Militarii vor fi trimiși la o bază din provincia irakiană Al-Anbar. Obama a ordonat de asemenea 'livrarea rapidă de echipamente și materiale esențiale' destinate forțelor irakiene, inclusiv combatanților peshmerga și luptătorilor tribali care acționează sub comandament irakian, a precizat Casa Albă într-un comunicat.
În total, Statele Unite ale Americii și partenerii săi de coaliție au oferit o pregătire militară de bază pentru circa 9.000 de soldați irakieni. Alți circa 3.000 sunt în prezent în curs de formare.

Taguri

Comentează știrea

catalin
11 iunie 2015

Ai un vis, dar n-ai resurse ?! Daca esti dispus să-ti conduci viața după o viziune măreață, dar nu ai resursele necesare, noi te putem ajuta ! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii la adresa de email [email protected]

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei