Bărbatul care a intrat cu mașina în pietoni la Melbourne în decembrie 2017, condamnat la închisoare pe viață

de Cuget Liber Joi, 28 Martie 2019 91
Un simpatizant australian de origine afgană al grupării Statul Islamic, care a intrat deliberat cu mașina în pietoni pe o stradă aglomerată din Melbourne la 21 decembrie 2017, a fost condamnat joi la închisoare pe viață, transmite DPA, preluând media locale.

Cel puțin 20 de oameni au fost răniți, iar un bărbat în vârstă de 83 de ani a decedat la spital o săptămână mai târziu.
Saeed Noori, care a pledat vinovat, va putea fi eliberat condiționat după 30 de ani, conform agenției de presă australiene AAP.
Judecătoarea Elizabeth Hollingworth, care a pronunțat verdictul, a afirmat că a fost 'un mare noroc' că nu au existat mai multe victime.
'Unele victime au asemănat scena cu un film de groază - unul care continuă să se repete în coșmaruri și flashback-uri', a mai spus ea.
Noori, născut în Afganistan, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat de un polițist aflat în afara programului.
Potrivit avocaților săi, Noori a fost consumator de droguri, suferă de schizofrenie și a postit timp de șapte zile înainte de a comite atacul.
Poliția a găsit pe calculatorul și pe un stick USB ale lui Noori imagini ale unor atacuri teroriste din străinătate și înregistrări video despre Statul Islamic.
Luna trecută, un alt australian a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis șase persoane și a rănit alte 27, intrând în mod intenționat cu mașina în pietoni pe o stradă aglomerată din Melbourne în ianuarie 2017.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei