Benjamin Netanyahu îl îndeamnă pe Benny Gantz să nu demisioneze

de Sorin MIHALACHE Duminică, 09 Iunie 2024 129
Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu l-a îndemnat pe rivalul său Benny Gantz, membru al cabinetului de război, să nu demisioneze din guvernul de urgenţă, după un ultimatum lansat de acesta din urmă pe fondul disensiunilor asupra perioadei post-război în Fâşia Gaza, informează agenţia AFP.
„Fac apel la Benny Gantz: nu părăsiţi guvernul de urgenţă”, a transmis Netanyahu, estimând că „vremea este pentru unitate şi nu pentru divizare”.
Gantz îi adresase, luna trecută, un ultimatum premierului Netanyahu: acesta trebuia să prezinte până în 8 iunie o strategie clară pentru guvernarea Fâşiei Gaza după războiul prin care Israelul încearcă să elimine gruparea islamistă Hamas, în caz contrar ministrul urmând să demisioneze.
Ieşirea partidului de centru al lui Gantz din coaliţia guvernamentală nu ar ameninţa imediat stabilitatea guvernului, susţinut în parlament de 64 din cei 120 de deputaţi, însă pasul respectiv ar avea totuşi un impact semnificativ şi ar fi un indiciu că eforturile în vederea unui armistiţiu în Gaza au şanse reduse de succes. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei